4 лесни начина за по-нисък разход на гориво

<?echo $companyName . __(' logo')?>

1. Използвайте темпомата, когато е възможно

Ако атомобилът разполага с темпомат или круз контрол, на магистралата или на ненатоварените участъци на междуградските пътища, използването на темпомата може да даде сериозно отражение върху разхода и да помогне да спестите. Темпоматът поддържа избраната скорост като ускорява плавно и отнема "газта", когато е необходимо, оптимизирайки разхода на гориво.

2. Загасете двигателя, ако не се движите повече от 2-3 минути

Много от по-новите автомобили разполагат със старт-стоп система, която има за цел намаляване на разхода на гориво. При тях обаче стартирането на двигателя е оптимизирано и акумулаторът е подходящ модел, позволяващ ефективно стартиране на двигателя. При автомобилите без старт-стоп система, особено при тези с по-големи двигатели и по-стари автомобили, стартирането на двигателя изразходва допълнително толкова гориво, колкото за около 2 минути работа на празен ход. Ако обаче ще стоите на едно място повече от 2-3 минути, си струва да изключите двигателя, за да спестите гориво.

3. Свалете излишните килограми

Имаме предвид от колата... Не е случайно, че най-спортните автомобили са спартански оборудвани и използват максимално леки материали - теглото е от голямо значение за разхода на гориво. Затова, премахнете излишните вещи, които развозвате в багажника, за да намалите разхода на гориво на автомобила.

4. Напомпайте гумите

Препоръчителните стойности за налягането на въздуха в гумите са посочени обикновено или на колонката на шофьорската врата или на капачката на резервоара. Ако налягането е по-ниско от препоръчаното, разходът ще бъде по-висок. Обърнете внимание, че стойностите са различни, според багажа и броя пътници в колата. Напомпайте гумите до посоченото налягане - не прекалявайте и не ги оставяйте с по-ниско налягане.

БОНУС СЪВЕТ: Изберете икономичен автомобил под наем

Е, ако не става въпрос за кола под наем, а за личния ви атомобил, този съвет е по-труден за следване, но ако взимате кола под наем и особено, ако бюджетът е ограничен, не гледайте само дневната цена за наем на автомобила - помислете и за разхода и изберете по-икономичен автомобил под наем.


В автопарка на рентакар компания Юнивърсъл Кар Рент ще откриете евтини автомобили под наем с нисък разход на гориво, които са особено подходящи, когато търсите най-изгодна цена за кола под наем.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми