ЕС с нови правила за тестване на колите

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Макар че производителите на автомобили произвеждат все повече хибриди или двигатели, задвижвани с алтернативно гориво, бензиновите и дизеловите остават най-популярни сред потребителите.

Тестовете за вредни емисии на коли в ЕС стават по-строги

След скандала с Volkswagen, които признаха, че са използвали софтуер, който променя резултатите от тестовете на дизеловите коли на компанията в САЩ, Европейският парламент реши да промени правилата, по които се тестват колите.

Причината е, че новите по-евтините технологии, като бензиновите двигатели с директно впръскване на горивото, изхвърлят десет пъти повече дребни частици, отколкото предишните поколения двигатели. Ето защо трябва да имат филтри за фини частици.

Новите мерки трябва да разширят тестовете за ултрафини частици, които според данните на Европейския съюз причиняват ранна смърт на стотици хиляди хора годишно.

Кога влизат в сила 

Правилата ще се отнасят до всички нови модели коли от септември 2017 г., а за всички останали превозни средства - от септември 2018 г. Производителите на автомобили смятат, че тези промени трябва да бъдат отложени до 2019 г.

Норвегия от бъдещето

Норвегия предвижда бонуси за всеки, който смени бензиновата или дизеловата си кола с екологично превозно средство. Кралството ще стимулира продажбата на електрически управлявани автомобили, чрез дотации от правителството на стойност 420 млн. евро годишно.

Докато за много страни електрическите автомобили са част от бъдещето, което блещука някъде в далечината, скандинавската страна внася 18 хил. такива още през 2014 г. при население от малко над 5 млн. души.


С кола под наем в София от Юнивърсъл Кар Рент вие използвате автомобил по-рядко, когато наистина се нуждаете от такъв. Този начин на предвижване спомага за намаляване на емисиите от изгорели газове и фини частици в атмосферата и е решение, върху което си струва да помислите през новата година.

 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми