Фолклорът на БГ пътя

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Квартални преки, големи булеварди или магистрали - пътищата на България са гладиаторска арена за доказване на шофьорското величие. Ежедневно и ежеминутно по шосетата се случват всякакви куриози, които освен, че са нелепи, създават опасни ситуации.

Ядовете започват още преди да запалиш автомобила – или някой ще те е запушил, така че да не можеш да потеглиш, или ще намериш я вдигнати чистачки, я счупена антена, обърнато огледало или не дай си Боже надраскана с ключ боя. А може и да е по-зле.

Ако си късметлия, може би гневът на колегите шофьори благосклонно те е отминал този ден. Затова от мига, в който седнеш зад волана, до пристигането до крайната точка на пътуването, си принуден да изречеш такъв брой ругатни, който горе-долу съвпада с броя на колите в трафика. Без значение от пола, образованието или общественото ти положение.

На това шофьорите му казват да отпушиш парата. А какво причинява този душевен конденз у тях:

  • Отнемане на предимство без мигач

Може би най-масовият случай на нелепо и неоправдано нарушаване на Правилника, е отнемането на предимство, без подаване на сигнализация (мигач). Колко пъти адреналинът ви удря тавана на купето, след подобно неоправдано и необяснимо деяние? Защо го правят!? Който знае отговора, нека сподели.

  • Изпреварване на цялата колона и заставане най-отпред на ляв завой

Тарикатлъкът да изпревариш цялата колана, заставайки най-отпред на ляв завой. 100 % тези водачи са наясно, че от всяка кола в колоната към тях се изстрелват свирепи закани за мъчения, каквито и Тъмните векове не познават. Невероятни айляци!

  • Пешеходец с предимство – ко?

Пешеходецът у нас не само, че няма предимство, но и според местния етикет трябва да благодари на водач благоволил да спре, за да пресече.

За тая работа се изисква голяма смелост, трябва да признаем. Защото ако човечецът не следва тукашните обичаи и реши да премине, без специално позволение от Негово Величие – шофьорът, стават големите бели.

  • Пешеходец или колоездач без предимство

Зад волана, пеша или на колело, броят на нарушителите от всяка група е твърде голям. Правилата трябва да се спазват. От всички.

  • Паркиране на забранени места

Местата за паркиране в големите градове са ограничени, това е факт.

Друг път ще говорим за паяците – кога, как и защо вдигат или невдигат колите. Ще споменем само, че и те стават оръжие в междусъседската война за отбрана на тротоара или зелената площ пред блока. Така например можеш да станеш жертва на подобна атака в събота, когато три паяка, от общо 6-те в София, се явят пред вас, а след тях останат само празните вдлъбнати тротоари.


Автомобили под наем от Юнивърсъл Кар Рент ви пожелава спокойно шофиране по пътищата на нашата красива страна, което зависи от всички нас.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми