Кола под наем или такси – кой вариант да изберете?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Всяко пътуване е един свят на преживявания, който е там и ви чака да го откриете. Когато се отправяте на дълга ваканция, пътят сам по себе си е приключение и често най-забавната част. А ако сте в командировка, вероятно се налага да свършите много задачи в един ден.

Различните пътешественици имат различни нужди. За някои от тях таксито може да е по-удобният вариант, докато други предпочитат свободата на rent a car услугата.

Какво да изберете вие?

Таксито спестява стреса от шофирането, особено ако сте в град, който непознавате. Карането в час пик из непознати улици не е забавно. Другият голям плюс е, че не се налага да се притеснявате за паркирането. В някои градове то е евтин и удобен вариант, особено ако сте там за кратко.

В големите градове обаче, цената на таксито от летището до хотела е повече от тази, която ще платите за цял ден с кола под наем. В София, цената на таксито би трябвало да ви излезе около 15-20 лв. Това все още е добра оферта, ако идвате за няколко срещи и не се нуждаете от автомобил за целия ден.

От друга страна, колата под наем ви дава свободата да се предвижвате, където и когато искате. Например не се налага да чакате за такси. Това може да се протака дълго заради трафика, точно когато бързате за среща. Да отчетем и ползата, свързана с вашия багаж. С автомобил на разположение през цялото време, вие имате пълен контрол върху съхранението му, без да се налага да го носите навсякъде с вас.

Ако се окаже, че разполагате с няколко свободни часа, с наетия автомобил можете да посетите по-отдалечени забележителности, които остават недостъпни пеш, с градския транспорт или с такси.

Когато става дума за разходи, rent a car може да е по-изгодният вариант, ако планирате да посетите повече места за кратък период от време. Ако се върнем към тарифата на такситата от летището до центъра, знаете че през нощта разходът става поне двоен. Еднодневен наем на автомобил от качествена агенция, като Юнивърсъл Кар Рент струва по-малко.

Как да резервираме?

Кола под наем или такси – няма верен или грешен вариант, а варианти, които отговарят или не на вашите индивидуални нужди. Такситата са удобни, когато не се нуждаете от кола за цял ден или искате да избегнете стреса от шофирането. Ако възнамерявате да стигнете до по-отдалечен район, предпочитате да имате пълна свобода и контрол, колата под наем е най-добрият вариант.


Резервирайте кола под наем в София от Юнивърсъл Кар Рент, като платите в брой, по банка, Pay Pal или с кредитна карта. Необходимо е да осигурите сумата на депозита преди началото на вашето пътуването. За всичко останало разчитайте на нас.

 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми