Как да се насладите на вашето пътуване безопасно?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Пътуването към нови дестинации може да бъде много забавно и зареждащо с положителни емоции и нови преживявания. Същевременно шофирането на кола под наем или лична е огромна отговорност на водача, който трябва да гарантира безопасността на останалите участници в движението, както и на своите спътниците.

С миниван под наем за цялото семейство или друг вид автомобил, това е особено важно, когато карате в чужда страна за пръв път например. Потенциалните произшествия могат да превърнат пътуването с евтина кола под наем в извънредно скъпо преживяване. Имайте предвид нашите съвети за безопасно шофиране, за да избегнете пътни злополуки.

  • Планирайте:

Планирайте внимателно вашето пътуване, за да се възползвате напълно от предимствата на вашата кола под наем за дълъг път. Определете времето на потегляне, както и маршрута, и се придържайте към плана. Ако не познавате пътищата, които смятате да използвате, избягвайте пиковите часове и преследвайте моментите с по-слаб трафик.

  • Почивките:

Планирайте редовни почивки. Това е много важна част от шофирането на дълги разстояния и е от съществено значение за благополучното пристигане до крайната цел. Набележете подходящи спирки на всеки два часа и се възползвайте от възможността да разгледате малките градчета, селца или забележителности. В противен случай рискувате да се преуморите, което зад волана е крайно нежелателно.

  • Времето:

Разбира се отложете шофирането при лошо време, ако е възможно.

  • Предпазните колани:

Винаги носете предпазни колани и се уверете, че всички пасажери също ги използват. Коланът може и да не е най-красивият аксесоар, но спасява живота, а нищо не е по-важно от това. Погрижете се, коланите да работят по предназначението си.

  • Скоростта:

По време на ваканцията животът се движи на бързи обороти, но всичко си има граници. Съобразявайте скоростта със съответните ограничения, настилката и маркировката. Превишаването на скоростта, всъщност ви отнема безценно време за реакция при неочаквана ситуация.

  • Карайте внимателно!

Бъдете концентрирани и бдителни, и следете трафика около себе си.

Не правете тези неща, докато шофирате:

  • Никога не карайте, ако сте пили.

Алкохолът нарушава сетивата и забавя реакциите. Това намалява способността ви да се концентрирате върху пътя и е рецепта за инцидент.

  • Никога не карайте, ако сте ядосани, уморени или сънливи.

Всичко това ще отвлича вниманието ви от шофирането. В случай, че не се чувствате в пълна кондиция, направете кратка пауза, докато станете отново готови за пътя.

  • Използването на мобилни телефони или хранене по време на шофиране не е никак препоръчително.

Винаги правете паузи от шофирането за тези дейности.


Надяваме се нашите съвети да са полезни за вас. Не забравяйте – преди всичко безопасното шофиране е това, което ще ви помогне да извлечете максимума от вашето пътуване. За останалото разчитайте на Юнивърсъл Кар Рент.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми