9 от най-странните правила за шофиране в света

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Да, има много закони за движението по пътищата, които може би звучат абсурдно. Вижте колекцията от странни правила на пътя от различни части на света, на коли под наем от Юнивърсъл Кар Рент.

1. Забравете да превозвате овце в пикапа си в Монтана, освен ако овцете нямат придружител.

2. В щата Алабама е незаконно да шофирате, докато сте с очила.

​3. А в Испания, ако се нуждаете от очила, за да шофирате сте длъжни винаги да разполагате с резервен чифт в автомобила си.

​4. Преди да включат двигателя, законът задължава датските шофьори да се уверят, че никой не спи под автомобила им… Просто за всеки случай.

5. По пътищата на о. Кипър нямате право да вдигате ръце от волана, докато шофирате. Без разговори по мобилния, ядене и пиене, и никакво ръкомахане към другите участници в движението.

6. Според правилата за движение в Тайланд, всички водачи независимо от пола, нямат право да шофират, ако не са прилежно облечени с риза.

​7. Пръскането на пешеходец с вода от локвите е незаконно в Япония.

8. В определени райони на Манила (Филипините) има ограничения на движението, според деня от седмицата и… последната цифра на регистрационния номер. Ако водач, чиито номер завършва с цифрите 1 или 2, бъде заловен на неподходящото място в неподходящия момент, може да бъде глобен. Звучи странно, но тези правила се прилагат много стриктно, заради сезонните тайфуни и наводненията в островната столица.

9. В Южна Африка водачът на превозно средство, е длъжен да спре по искане или по сигнал на лице, което води или управлява някакво животно - едър рогат добитък, кон, муле, овце, кози, прасетата или щрауси. В противен случай ще му бъде наложена глоба в размер на $ 500.

Е, все още ли намирате за странни някои от правилата за движение, които сте срещали в различни страни? Ще се радваме да ги добавите към този списък.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми