Бърз начин да се справите с теча или спуканата гума на пътя

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Непредвидените пътни повреди могат да бъдат опасно и стресиращо преживяване. Независимо дали сте се озовали по средата на платното или встрани от магистралата, експертната Пътна помощ Road assistance, е най-сигурният начин, че вие ​​и вашето превозното средство, ще стигнете безопасно до желаната дестинация.

Едни от най-неприятните проблеми, независимо дали сте с личния автомобил или кола под наем от Юнивърсъл кар рент, са течовете или спуканата гума по време на движение. Ето какво трябва да знаете, за да решите подобен проблем при необходимост.

Как да разпознаете каква течност изтича под автомобила?

Утечките са обезпокоителни, тъй като причината за тях може да е сериозна. Важно е бързо да установите какво изтича от колата. За щастие повечето автомобилни течности, се различават по цвят и мирис, което ограничава възможните отговори.

Така например антифризът е оцветен в зелено, розово или оранжево и има сладникава миризма.

Бензинът е бледожълтеникав и трудно ще сбъркате характерната му миризма.

Моторното масло има меден или по-тъмен цвят, в зависимост от времето, което е престояло в двигателя. Също така то е хлъзгаво, когато го разтриете между пръстите си.

Както моторното масло, така и трансмисионната течност е хлъзгава, но цветът и е цикламен и има леко сладникава миризма.

Хидравличната течност е бистра и много хлъзгава.

Спирачният флуид е много хлъзгав и е мъгливо-жълтеникав на цвят.

Позвънете на Пътна помощ Road assistance, за да установите точната причина и бързо да се върнете на пътя.

СПУКАНА ГУМА

Спуканата гума по време на движение, е едно от най-неприятните неща, но дори и най-внимателните шофьори не са застраховани срещу това.

Ако ви се случи да спукате гума, запазете спокойствие, намалете и отбийте встрани от пътя, за да извършите ремонта:

  1. В случай, че разполагате с резервна гума и нужните инструменти, преместете се на безопасно място за работа.
  2. Поставете светлоотразителния триъгълник най-малко на 30 м. от колата. За високоскоростни пътища и магистрали минималното разстояние е 100 м.
  3. Включете аварийните светлини, оставете колата на скорост и дръпнете ръчната спирачка. Подпрете с подходящ предмет двете страни на гумата, която се намира по диагонал на тази, която ще сменяте. Така ще осигурете колата срещу потегляне.

След като подсигурите всичко, може да започвате.

  • Отстранете таса и разхлабете болтовете на джантите, без да ги премахвате. Точните позиции за поставяне на крика ще откриете в ръководството на вашия автомобил. Обикновено то е от двете страни на рамката на колата - зад предните или пред задните гуми. След като поставите стабилно крика, повдигнете колата на 10 см.
  • Свалете разхлабените болтовете и свалете спуканата гума. Поставете я под прага на автомобила, близо до крика. Ако крикът подаде, автомобилът ще легне върху гумата, а не върху земята, което би затруднило повторното и повдигане.

  • Поставете резервната гума, като изравните дупките с тези, в които трябва да влязат болтовете. Поставете болтовете на мястото им и ги затегнете колкото може.
  • Ако сте поставили спуканата гума до крика я преместете, спуснете крика внимателно и затегнете болтовете докрай.
  • Приберете спуканата гума и всички принадлежности.
  • Проверете налягането в сменената гума. В случай, че е недостатъчно, ще трябва да я напомпате до необходимото ниво.
  • Когато сте готови със всичко, продължете пътуването си, като внимателно се включите в движението.

Следвайте тези стъпки и ще сте в безопасност. Ако по някаква причина не може да се справите сами, потърсете експертна помощ.


Общо взето, пътната помощ е като застрахователните полици - надяваме се, че никога няма да ни се наложи да използваме нито едно от двете. Независимо дали се притеснявате да не останете блокирани на пътя или просто не сте уверени, че ще се справите сами със теча или смяната на гумата, експертната помощ ще ви осигури спокойствие, докато шофирате. Точно затова съществува Пътна помощ Road assistance.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми