Ще зададете ли тези въпроси на автомобилния техник?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Много шофьорите не са съвсем наясно как работят колите им и това е нормално. Дори по-старите автомобили, са сложни машини с много компоненти и системи, като всички трябва да работят заедно, за да задвижват колата напред.

Това обърква водачите, в резултат на което те се притесняват да зададат необходимите въпроси, свързани с техническата поддръжка на тяхното превозно средство. А това е голяма грешка! Ето някои неща, които трябва да разберете, преди ремонтните дейности да започнат.

Работи ли сервизът с всякакъв вид превозни средства?

Разбира се, повечето сервизи могат да обслужват GM, Ford, Chrysler, Nissan, Toyota и другите водещи производители. Някои от тях обаче изискват допълнителни познания, опит или дори фабрични сертификати. Автомобилите от Mercedes-Benz, Volvo, BMW и др., често изискват специализирани инструменти и обучение. Ето защо в големите градове има ремонтни центрове на отделните марки.

С какво оборудване разполага вашият сервиз?

С всеки следващ модел или година на производство, автомобилите и техните системи стават все по-сложни. Необходимо е специализирано и модерно оборудване за диагностика и ремонт. Някои съоръжения са предназначени изключително за конкретен модел. Важно е сервизът да разполага с актуални технологии, за да е полезен и това е въпрос, който със сигурност си заслужава да бъде зададен.

Какъв вид сертификации има вашият сервиз (и техниците, които работят в него)?

Service Excellence (ASE) или Национален институт за високи постижения в автомобилната индустрия, е независима организация с нестопанска цел, създадена през 1972 г. Тя идва в отговор на нуждите на потребителите да разграничават потенциално компетентните и некомпетентните автомобилни техници в САЩ и части от Канада. Синият печат на ASE означава, че техникът е достигнал ниво на експертност. Организацията има за цел да подобри качеството на ремонта и обслужването на превозните средства. В допълнение, много автосервизи и техници имат фабрични сертификати за определени марки автомобили.

От тази година в България работи организация с подобна цел – Съюз на автосервизите. За повече информация, относно дейността и работата на организацията, може да посетите официалната и уебстраница.

Какви резервни части използвате?

Не всички части са еднакви! Неизбежно на пазара съществуват множество “евтини” продукти за следпродажбени услуги. В крайна сметка, логично е да получаваме това, за което плащаме. Би трябвало да се използват само фабрични или поне достатъчно качествени части за ремонт на вашия автомобил. Вие сте в правото си да поискате да видите частта, която ще замени повредената и добрият сервиз трябва да е готов да ви го позволи.

И докато сме на темата, ето още няколко въпроса, които са просто задължителни:

  • Какви са вашите гаранционни условия?
  • Какво бихте направили, ако ставаше дума за вашето превозно средство?
  • Какви са цените на услугите във вашия сервиз?
  • Правите ли безплатни оценки?
  • Предлагате ли извозване или rent a car за времето, през което колата ми ще е при вас?

Важно е да знаете с какво се захващате, преди завъртането на какъвто и да е гаечен ключ. Чрез задаването на правилните въпроси, може да направите ремонта на автомобила по-малко стресиращо преживяване.


Ако всеки ден разчитате на вашето превозно средство, но в момента се налага сервизно обслужване, коли под наем в София от Юнивърсъл Кар Рент е насреща. При нас може да избирате между евтини коли под наем, автоматици, луксозни коли, SUV или минаван. Изборът е огромен, а професионализмът гарантиран. Така че не е нужно да правите компромис със стила си на шофиране. Освен ако не погледнете на техническата повреда, като на чудесна възможност да опитате нови и приятни автомобилни изживявания.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми