Къде е резервната гума на колата ми?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Вярвате или не, голяма част от новите автомобили излизат от завода, без задължителната в миналото резервна гума. В днешно време изглежда единствените превозни средства, които правят изключение, са SUV моделите. Но скоро и това може да се промени. Вижте Toyota RAV4 4x4 под наем от Юнивърсъл Кар Рент.

КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

Производителите имат различни мотиви за това. Липсата на резервна гума намалява общото тегло на автомобила. Оттам пада разходът на гориво, което е пряко свързано с емисиите. Всичко това е опит да се отговори на все по-строгите законови изисквания за нивата на изгорелите газове, отделяни от превозните средства. От друга страна липсващата част увеличава багажното пространство и намалява крайната цена за потребителите. Но когато отбиете от пътя, нищо от това не е от значение, нали?

УПЛЪТНИТЕЛ ЗА ГУМИ

Вместо резервно колело, колите са оборудвани с комплект за ремонт, включващ пенливо лепило. Факт е, че повечето водачи нямат представа как се използва или е невъзможно с него да се запълни по-голяма дупка.

Уплътнителите от типа Fix-A-Flat, представляват ароматно вещество в аерозолна опаковка. Запълващата пяна, съществува на пазара от десетилетия и е много ефикасна при малки дупки, стига да ограничите скоростта. Това е временно решение, колкото да се доберете до сервиза за ремонт на гумата. Повечето подобни продукти, обаче, замръзват лесно и не могат да се използват в студено време.

ПОМОГНИ СИ САМ

Никоя гума не може да бъде поправена, ако има дупка в страничната стена или рамото. Ако все пак извадите късмет и успеете да я запълните със спрея, не бързайте да се радвате. След като се доберете до вулканизатор, вероятно той ще залепи гумата, но няма да почисти пяната. Това я прави безполезна и ще се наложи да инвестирате в нова гума. Е, наистина ли ремонтните комплекти спестяват пари, особено при състоянието на повечето пътища в страната?

Винаги може да инвестирате в резервно колело, стига в автомобила ви да има място за него. Имайте предвид, че то може да се повреди, дори никога да не сте го използвали. Повечето експерти са съгласни, че гумите имат продължителност на живот около шест години, преди UV лъчите да ги повредят.


След като прецените плюсовете и минусите, може би ще решите, че се нуждаете от резервна гума. В такъв случай направете запитване и открийте подходящия размер за вашия автомобил, преди да ви е потрябвала на пътя. Или си спестете всичко това и помислете за rent a car!

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми