10 европейски пътища, по които ще искате да шофирате

<?echo $companyName . __(' logo')?>

В тази статия на коли под наем от UniCarRent ще ви покажем 10 красиви европейски пътища, които пресичат национални паркове, изкачват планински върхове или се спускат през драматични мостове. Със сигурност всеки един от тях може да ви вдъхнови да седнете зад волана.

  1. LA ROUTE DES GRANDES ALPES - ФРАНЦИЯ

Прекосявайки четири национални парка и 16 планински прохода, този невероятно живописен път се простира върху 708 км през Френските Алпи. Маршрутът започва от Женевското езеро и завършва на Кот д'Азур. Плавните завои го превръщат в мечта за шофьорите, а планинските пейзажи са истинско зрелище.

  1. FURKA PASS - ШВЕЙЦАРИЯ

Филмът “Голдфингър“ (1964 г.) от поредицата за Джеймс Бонд, прави Furka Pass прочут. Това е един от най-високите планински пътища в Швейцария, достигащ 2,428 м в най-високата си точка.

Furka предлага великоколепна гледка към Швейцарските Алпи и ледникът Рона, както и солидно количество главозамайващи остри завои. Гарантираме, че след всичко това ще се нуждаете от силно мартини, което да ви отрезви.

  1. ATLANTIC OCEAN ROAD - НОРВЕГИЯ

В Норвегия Атлантическият път се счита за топ конструкцията на века, а през 2006 г. той е отличен като предлагащ най-доброто пътуване в света от Guardian. Най-известната част от Atlantic Okean Road е мостът Storseisundet – подстъп, който сякаш не води до никъде.

  1. TROLLSTIGEN - НОРВЕГИЯ

Пътят на троловете е друг забележителен автомобилен маршрут в Норвегия, известен със своите 11 усукани остри завоя, криволичещи напряко на планината върху площ от 850 м. Пътят може и да разстрои стомаха ви, но гледката към платото Stigfossen Waterfall си заслужава.

  1. TRANSFAGARASAN - РУМЪНИЯ

Замислен като шосе за военни цели, днес румънският Transfăgărăşan предлага красива панорама и удоволствие от шофирането. Пътят се простира върху 96 км в Южните Карпати и разполага с няколко космически S-образни завоя, заедно с виадукти и тунели. След тях поема към езерето Bâlea и водопада Bâlea, и продължава към замъка на Влад Цепеш.

  1. MILLAU VIADUCT – ЮЖНА ФРАНЦИЯ

Шофирането от Париж до Перпинян по А75, е едно забележително изживяване, благодарение на Viaduct Millau.  Мостът, издигнат над река Тарн през 2004 г., е най-високото подобно съоръжение в света (312 м) и е кулминация на пътуването през Централно-южния регион на Франция.

  1. COL DE TURINI -  ФРАНЦИЯ

Col de Turini е планински проход във Френските Алпи, известен със заоблените си завои - част от пистата на рали “Монте Карло”. Свързвайки селата Moulinet и La Bollène-Vésubie, пътят се издига на височина 1600 м и включва трасето на най-престижното колоездачно състезание в света “Tour de France”.

  1. AMALFI COAST ROUTE - ИТАЛИЯ

Около 64 км от магистралата между Соренто и Салерно в Южна Италия, минава Amalfi Coast - възвишен подвиг на инженерството. Крайбрежният път превзема живописните туристически градове Позитано и Амалфи, както и няколко по-тихи рибарски селища-витрини, предлагащи невероятни гледки към океана.

  1. THE ROMANTIC ROAD - ГЕРМАНИЯ

Романтичният път на Германия възниква като идея скоро след края на Втората световна война. Целта е да се погледне по нов начин на страната – красива природа, замъци и романтично настроение. Целият маршрут е с дължина около 350 км, простиращи се между градовете Вюрцбург и Фюсен. Тук характерната немска природа се допълва от средновековни селища и замъци – около 30 исторически забележителности, включително приказният Neuschwanstein.

  1.  THE RING OF KERRY - ИРЛАНДИЯ

Едно от най-живописните пътешествия из Европа е пo Пръстена на Кери. В продължение на 200 км пътят обикаля полуостров Ивергах и е изключително популярен, заради своите панорамни гледки, плажове и историчерски селища. Най-добрите сезони за шофиране пo известния европейски път, са пролетта и есента, за да се избегнат тълпите.


Коли под наем от UniCarRent ви пожелава много вдъхновяващи пътешествия!

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми