Как да пътувате като професионалисти с кола под наем?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

За бизнес пътниците и разумните пътешественици, наемането на автомобил е просто рутина. Те познават процеса в детайли и това ги отвежда до най-добрите сделки. Ако сте начинаещ потребител на rent a car или просто искате да извлечете най-доброто от услугата, ще се радваме да споделим с вас триковете, които да използвате, както и капаните, които да избягвате. Съставихме кратък списък със съвети, за да ви помогнем да пътувате като професионалисти.

СЪВЕТ: Върнете колата с пълен резервоар

Повечето компании за коли под наем, включително Юнивърсъл Кар Рент, изискват наемателите да върнат автомобила със същото количество гориво, с което са го получили. Ако не изпълните това условие, следва начисляване на допълнителни такси. Ето как да ги избегнете.

  1. Първият вариант е да напълните резервоара в близката бензиностанция. Но тъй като вероятно се намирате в непознат район или в район със силен трафик, това може да не е толкова лесно. Направете предварително проучване на района около фирмата за отдаване под наем, за да не се лутате в последния момент.
  2. Вторият вариант е да предплатите горивото за времето на наема и да не се налага да шофирате до бензиностанцията, когато си тръгвате. Това е много удобно за пътуващите, които се придържат към строг график или гонят ранен полет.

КАПАН: Проверете колата, която наемате

Преди да напуснете паркинга на компанията, ще бъдете помолени да разгледате внимателно колата, която наемате. Много клиенти искат час по скоро да стъпят на пътя и подценяват тази стъпка, но по-късно съжаляват. Агенциите за автомобили под наем могат да ви държат отговорни за драскотини, вдлъбнатини или каквито и да било други дефекти, ако не разполагате с документи, които ви освобождават от отговорност.

Не забравяйте да разгледате колата отвън и отвътре и се чувствайте свободни да правите снимки и видеоклипове по време на инспекцията. Те могат да бъдат полезни, ако трябва да оспорите каквито и да било повреди. Важно е да запомните, че проверката е предимно за целите на безопасността! Заслужава си да отделите време, а компаниите за коли под наем ще го оценят - може да откриете проблем, който преди това не е бил установен.

СЪВЕТ: Наемете точната кола за вашето пътуване

Става ли дума за наемането на кола, възможностите са много - от икономичния клас до високия луксозен клас. Юнивърсъл Кар Рент предлага разнообразие от автомобили, предназначени за практични или естетични цели.

Ако пътувате самостоятелно, икономичният автомобил под наем осигурява достатъчно място за вашия багаж, като същевременно поддържа разходите за гориво до минимум. Ако споделяте колата за бизнес или планирате семейната почивка, ван под наем или SUV под наем осигуряват достатъчно място за всички пасажери плюс багажа.

Отделете време и не прибързвайте с най-евтиния или най-луксозния избор - не бихте искали да пътувате с багаж в скута си или да се наложи да спите в колата. Обмислете вашите нужди и проучете възможностите. Свържете се с нашите консултанти на 0700 89 0 83, които ще ви помогнат да изберете иделния автомобил, пасващ на целите ви.

КАПАН: Не карайте безразсъдно

Вълнуващо е да държите волана на нова кола и може да ви е приятно да изпитвате границите на превозното средство, което не притежавате. Но ние препоръчваме да не правите нищо с колата под наем, което не бихте направили със собствения си автомобил.

Най-очевидната причина е, че рисковото шофиране застрашава вашата безопасност и безопасността на другите на пътя. Въпреки че не притежавате колата под наем, вие сте отговорни за злоупотреби или щети. Забавлявайте се, но бъдете внимателни!

СЪВЕТ: Направете ранна резервация

Ако вече сте избрали дестинацията и знаете датите за пътуване, направете резервацията си възможно най-рано. Тази стратегия ви дава няколко предимства:

  • Първо: цените често са по-ниски, ако резервирате поне една седмица предварително.
  • Второ: изборът от превозни средства е по-голям.
  • Трето: ще имате повече време, за да прегледате Общите условия и потенциалните такси.

Ранната резервация може да ви спести много главоболия, особено ако не разполагате с излишно време. Когато пристигнете в офиса на rent a car агенцията да вземете колата си, ще получите автомобила, който искате, на цената, която можете да си позволите, при условията, които сте одобрили, така че да стъпите на пътя възможно най-скоро.

 

Ако сте готови да резервирате автомобил с Юнивърсъл Кар Рент, използвайте нашия онлайн инструмент за резервация, за да намерите точната кола под наем за вашето пътуване!

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми