Какво да правите, ако вашата кола под наем се повреди?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Да се счупи нещо в колата е гадно. Да се счупи нещо в колата под наем може да бъде кошмар. Безопасността преди всичко! Отбийте в страни от пътя и включете аварийните светлини. Опитайте се да определите източника на проблема – може би е изтощен акумулатор или празен горивен резервоар, а може да е нещо по-сериозно, като изтичане на масло или скърцащи спирачки. От тази статия ще научите как да се справите в случай че вашият автомобил под наем се повреди.

 

КАКВО ДА ПРАВИТЕ, АКО КОЛАТА ПОД НАЕМ СЕ НУЖДАЕ ОТ БЪРЗА ПОПРАВКА?

 

Изтощена батерия? Спукана гума? Изразходвано гориво? Все лесно разрешими проблеми, които не изискват намесата на техник. Позвънете на Пътна помощ, запазете разписката и нека rent a car агенциата научи за случилото се.

 

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ, АКО КОЛАТА ПОД НАЕМ ИЗИСКВА ТЕХНИК?

 

Проблем с двигателя? Скърцащи спирачки? Обадете се своевременно на компанията за коли под наем, тъй като това не са леки повреди и вероятно изискват ремонтни дейности в сервиз. Помолете консултантите да ви посочат действията, които трябва да предприемете.

 

  • Ако автомобилът е извън движение, попитайте как да уредите тегленето: трябва ли да използвате услуга на трета страна или компанията ще се погрижи? Наемателите винаги са отговорни за таксите за теглене при щети, причинени от тях. И все пак в случай на технически повреди, причинени от ежедневното износване на автомобила, таксите ще ви бъдат възстановени.

     

  • В кой сервиз трябва да закарате колата? Запазете касовите бележки от ремонта, за да може по-късно да ви бъдат възстановени сумите (ако има основание за това).

     

  • В случай че няма да ползвате автомобила, докато текат ремонтните дейности (дори ако трябва да изчакате само няколко часа), опитайте да получите намаление от наемната цана за периода, като компенсация за неудобството.

     

  • Ако колата покаже сериозен дефект, поискайте пълно или частично възстановяване на наемната такса.

КОЙ ПЛАЩА ЗА РЕМОНТА НА КОЛА ПОД НАЕМ?

 

Ако ремонтът се налага поради технически дефект, компанията за коли под наем ще покрие разходите, освен ако не може да бъде осигурена своевременна помощ. Ако случаят е такъв, разберете какви са възможностите пред вас и как ще бъдете компенсирани.

 

Понякога има ситуации, в които не е ясно дали проблемът е по вина на наемателя или поради често срещан технически проблем. Дали акумулаторът се е изтощил, защото е стар или защото сте забравили да изгасите светлините? Гумата е за смяна, защото е износена или защото е минала през няколко бордюра? Ако подобни щети се покриват от гаранцията на производителя, фирмата ще поеме отговорност.

 

В противен случай договорите за наем сочат, че повредите, причинени от наемателя, са отговорност на наемателя. Ако имате добра застраховка, щетите ще бъдат покрити. Друг вариант е да подадете иск въз основа на застраховката, която имате или направо да платите от джоба си.

 

Ако не сте отговорни за повредата, вашата фирма за коли под наем вероятно ще замени безплатно повредения автомобил с нов наем. Свържете се възможно най-бързо с комапнанията, за да уредите замяната и да изпълните навреме вашите планове или задачи.

 

КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО МОЯТА КОЛА ПОД НАЕМ ИМА ПОСТАВЕНА СКОБА НА ГУМАТА ИЛИ БЪДЕ ЗАКАРАНА НА НАКАЗАТЕЛЕН ПАРКИНГ?

 

 

Не се бавете да освободите колата под наем, тъй като носите отговорност за всички възможни щети по нея, докато тече периодът на наема ви (дори когато сте извън автомобила).

 

Ако сте паркирали незаконно, компанията за наем няма да покрие възстановителните такси, затова е най-добре да вземете лично автомобила от наказателния паркинг. За да направите това, вероятно ще ви е необходимо копие от договора за наема.


Имате ли технически проблем с коли под наем от Юнивърсъл Кар Рент? Свържете се нас, за да определим заедно следващите стъпки.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми