Кои забележителности да посетите с кола под наем в близост до Разлог

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Разлог е разположен в центъра на Разложката котловина, между Рила, Пирин и Родопите. Намира се на 151 км от столицата София. На юг е Банско (6,3 км), на югоизток Добринище (13,6 км), на североизток Белица (19,7 км) и Якоруда (30,2 км).  В старинната част на Разлог преобладава възрожденска архитектура. Къщите са строени през 30-те години на XIX век и повечето от тях са обявени за паметници на културата. 

Други интересни забележителности в Разлог са археологическият музей, изграден върху руините на стара базилика, останките от църквите "Свето Благовещение" и "Свети Георги", градският музей в Парапуновата къща, Кипремаксевата къща и др.

 

В непосредствена близост до Разлог можете да посетите още:

  • Местността „Столоватец“ - 5 км.
  • Раннохристиянска църква "Свети Илия", датирана V-VI век - 11 км.
  • Местността „Круша“ - 8 км.
  • Местността „Катарино“ и църквата “Света Катерина" - 7км.
  • Останките на църквата “Св. Троица” - 2 км.

За повече информация вижте туристически информационен център Разлог. http://www.destinationrazlog.com/index.php/bg/

Едни от най-популярните туристически дестинации в близост до Разлог са Банско, Добринище, Белица, Семково, Якоруда, Юндола.
Разлог – Банско (6,3 км или 10 минути с кола под наем).

Виж карта с маршрута

Освен известен ски център, с отлични условия за зимни спортове от декември до май, Банско има богато историческо наследство и пази изключителна каменно-крепостна архитектура. Тук има около 120 паметника на културата с важна художествена и национална стойност. Красивият планински град впечатлява със специфична местна кухня и целогодишен културен афиш.

Разлог – Добринище (13,6 км или 1 ч. или 17 минути с кола под наем)
Добринище е климатолечебен и балнеоложки курорт, заобиколен от Рила, Пирин и Родопа.
Тук има 17 минерални извора с температура на водата между 30 и 43° С.
Местни забележителности са градината за еделвайси, водопадът в местността Свети Никола и манастирът „Свети Никола”. Разлог – Белица (19,7 км или 25 минути с кола под наем)

Виж карта с маршрута

Белица е много красив курортен град, разположен в границите на Национален парк “Рила”, гледащ към величествените върхове на Пирин и нископланинските ливади на Родопите. Величествената природа тук е дом на редки видове растения и животни.
В района има следи от човешка дейност от времето на неолита. Известни са и две високопланински тракийски светилища - “Белишка чука” с надгробна могила и “Бабяшка чука”. Интересни артефакти от тези епохи могат да бъдат видяни в Историческия музей в града, където се намира и туристическия информационен център.

 

http://www.belitsa.com/bg/belitsa/patevoditel-na-belitsa/informatsionen-tsentar
Разлог – Семково (34,8 км или 56 минути с кола под наем)

Виж карта с маршрута

Курортен комплекс Семково се простира на широките поляни на южния склон на Рила, в подножието на величествените върхове на планината и в близост до ледникови езера. Наблизо са разпръснати и други интересни природни забележителности.

  • Хижа Семково с красивото езеро
  • Парк за танцуващи мечки
  • Местност Адрианов чарк

Разлог – Якоруда (30,2 км или 32 минути с кола под наем)

Виж карта с маршрута

Якоруда е разположена на родопския рид Бонтишка, по горното течение на река Места. На юг и изток градът е заграден от Родопите, на север и запад от Рила. Населяван от траките, районът става част от римския път Виа Егнация, за което свидетелстват руините на крепостите Калята и Градището. Тук са разкрити и останки на църква, датирана от края на V век. Църквата е била разрушена и отново възстановена през XIII-XIV век. В Якоруда ви очакват изключителна природа и много интересни исторически забележителности. 
Разлог – Юндола (54,9 км или 56 минути с кола под наем)

Виж карта с маршрута

Юндола е планински и ски курорт, който се намира по пътя Разлог – Банско – Велинград. Разстоянието от Велинград е 16 км. Живописната местност представлява обширна поляна, на която има ски писти, оборудвани с влекове. Районът е подходящ за зимен и летен туризъм. Рила и Родопите защитават гористите склонове от ветровете, а благоприятният климат се използват при много терапевтични процедури и профилактики. Чистият въздух повлиява съществено различни белодробни заболявания, включително астма. Разлог - Сандански - Мелник
Докато сте в района, с вашата кола под наем от Юнивърсъл Кар Рент бихте могли да посетите също градовете Сандански (83,1 км или 1 ч. и 27 минути) и Мелник (100 км или 1 ч. и 30 минути).
Насладете се на вашето пътуване в Югозападна България с най-добрата рентакар агенция за целта Юнивърсъл Кар Рент. Резервирайте доставка на автомобил под наем в Разлог за вашите дати още днес!

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми