Интересни места и забележителности около Банско

<?echo $companyName . __(' logo')?>

КУЛТУРНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В БАНСКО

Заедно с красотата на Природен парк “Пирин”, градът пази богато историческо наследство и изключителна каменно-крепостна архитектура. Тук има около 120 паметника на културата с важна художествена и национална стойност. Банско впечатлява и със специфична местна кухня, целогодишен културен календар (https://bansko.bg/en/Cultural-Events) и разбира се с отлични условия за зимни спортове с продължителност 6 месеца - от декември до май.

НА СКИ В БАНСКО С КОЛА ПОД НАЕМ

В града има два основни ски центъра – Чалин Валог и Шилигарника, които се достигат с лифта Гондола. Пистите варират от много лесни до много сложни. Има Слалом и Гранд Слалом писти, трасета за биатлон, писти през пресечена местност, Fun Park. Скиорите могат да построят собствено трасе с изкуствени скокове, а вечер да представят уменияте си пред публика. Ски центърът в Банско разполага с един кабинков лифт, 5 седалкови лифта и 9 влека.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОЛА ПОД НАЕМ В БАНСКО?

Целият комплекс е разположено върху площ от 148.280 км2, което означава, че е най-добре да бъдете (авто)мобилни. Хотелската мрежа е много добре развита, но е възможно да сте отседнали на другия край от пистите и забавленията, а общественият транспорт не може да се сравнява с персоналния превоз. Освен това вие сте в Пирин, което означава, че наоколо има още много какво да се види и прави.

Изживейте Банско с кола под наем от UniCarRent на изключително конкурентни цени и гаранция за качество на услугата.

ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ ОКОЛО БАНСКО

В случай че времето в планината ви разколебава да излезете на пистите или търсите друга емоция, величественият Пирин ще ви я даде. Ето няколко предложения в близост до Банско, които можете да посетите с кола под наем от UniCarRent.

  • СЕЛО БАНЯ

Карта от Банско до с. Баня

Карта

Любителите на горещите минерални извори, могат да се отбият до с. Баня. На ваше разположение тук са 70 минерални извора, с температура на водата около 55° С. На ваше разположение са открити плувни басейни, минерална баня и СПА хотели.

СПА центърът се намира на 5.7 км североизточно от Банско или на 7 минути с кола под наем в Банско от Юнивърсъл Кар Рент. Селото е разположено в централната част на Разложката котловина иразкрива изключително красива панорама към Рила и Пирин.

Селището е осеяно с археoлогически следи от времето на траките. Много възрожденски къщи са запазени, от които 11 са паметници на културата. Запазена е и старата римска баня.

  • РАЗЛОГ

Карта

В старинната част на града преобладава типично възрожденската архитектура. Къщите са строени през 30-те години на XIX век, като повечето от тях са паметници на културата.

Други интересни забележителности в Разлог са църквите "Свето Благовещение" и "Свети Георги", градският музей в Парапуновата къща, Кипремаксевата къща.

В околностите на града си заслужава да посетите:

  • Местността „Столоватец“ - 5 км.
  • Раннохристиянска църква "Свети Илия", датирана V-VI век -  11 км.
  • Местността „Круша“ - 8 км.
  • Местността „Катарино“ и църквата “Света Катерина" – 7 км.
  • Останките на църквата “Св. Троица” - 2 км.

За повече информация посетете туристически информационен център Разлог. http://www.destinationrazlog.com/index.php/bg/

  • ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Карта

Град Гоце Делчев се намира в подножието на Среден Пирин. Разстоянието от Банско дотук е 50.2 км или 50 минути с кола под наем в Банско от Юнивърсъл Кар Рент.

Градът възниква до древния Никополис ад Нестум, чиито развалини се разполагат на 9 км източно от Гоце Делчев. Наблизо са открити и останки на крепост и селище, датирани IX – X век. Музеят съхранява изключителен артефакт - старинна римска колесница, открита наскоро в района, както и изложба от антични предмети, открити при разкопките на Никополис ад Нестум. През XIX век в града се развиват редица занаяти, между които звънчарство, златарство, самарджийство, абаджийство, кожарство, чиито следи също може да проследите в музейните експозиции.

Природната местност, в която се намира Гоце Делчев е изключително богата и разнородно – тук има равнини, котловини, планини и речни каньони. На фона на много добре изразените планински части, изпъква красивата Гоцеделчевска котловина с впечатляващите си разломи, от които бликат голям брой минерални извори. Притоците на р. Места са набраздили планинските склонове с тесни проломни долини, които са много благодатни за туристически обходи.

В района на Община Гоце Делчев попада част от територията на Национален парк "Пирин", чиито смисъл е опазването на уникалните екосистеми и ландшафти на Пирин.

На 12 км от Гоце Делчев, в посока Родопите, се намират прочутите Огняновски минерални извори, а над тях се подреждат архитектурните шедьоври Лещен и Ковачевица.

  • ОГНЯНОВО

Карта

Огняново се намира на 47.7 км от Банско или 45 минути с кола под наем в Банско от Юнивърсъл Кар Рент.

Цели четири планини се издигат над Огняново - Пирин, Родопа, Славянка и Стъргач, а самото село е разположено в красив, богат на растителност хълмист район.

Известният спа център предлага отлична база на своите гости. Огняновските минерални бани се състоят от 24 извора с температура на водата между 39 – 42.5 °С. Запазена е старата римска баня, обявена за паметник на културата.

Друга местна забележителност е богатството от пъстроцветни черги, тъкани на стари домашни станове.

Освен всичко, тук ще се наситите и на красиви природни гледки, а чистият планински въздух и меките климатични условия, превръщат Огняново в съвършеното място за всеки, който търси хармония в близост до природата.

Заедно с пистите, културните забележителности и СПА, в района на Банско има много езера, пещери и водопади, красиви борови гори - уникална природа през всеки сезон! В близост до Банско се намира и едно от най-големите голф игрища на Балканите – Пирин Голф.

Заявете вашата кола под наем в Банско от UniCarRent и се отдайте на щастието и положителните емоции. Очакваме ви в Банско!

С най-добри пожелания, UCR Team

За резервация или запитване:

☎ +359 700 89 0 83

bansko@uni-carrent.com

Опел Зафира Таурър
Скорости: механични
Гориво: дизелов дв.
Брой места: 5+2
Брой врати: 5
за 30+ дневен наем
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми