Какво да знаем преди да наемем кола в България?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Наемането на автомобил за ваканция или бизнес в България е един от най-удобните и евтини начини да пътувате спокойно и без да се съобразявате с разписания на самолети, влакове, автобуси. Независимо дали търсите автомобил от висок клас, евтина кола, електроавтомобил, джип, ван или бус под наем, ще ви предоставим възможност за безопасен и независим собствен транспорт.

Но преди това ви съветваме да се подготвите, за да направите бързо, безпроблемно и информирано избор на рент а кар.

Ето нашите съвети:

- Гугъл ще ви предложи много компании, от които да наемете кола в България. За да се ориентирате дали фирмата е надеждна, направете проверка на сайта ѝ. Дава ли достатъчно информация? Написан ли е грамотно? Има ли версия на чужди езици? Проверете за новини, блог, който показва история на компанията. Потърсете имейл, телефон, чатбот, секция за често задавани въпроси. Приложете всички похвати, за да се уверите, че онлайн платформата е на реална компания, както и, че предлага истински автомобили.

- Отзивите в Гугъл са важен показател за това дали компанията рент а кар е сигурна и стабилна. Затова проверете не само тези на е-страницата, но и такива във форуми или в други платформи, попитайте приятели. Ако нямате време, но видите само положителни и „полирани“ коментари, подписани от твърде често срещани имена, имайте едно наум.

- Цените на предлаганите автомобили и услуги също могат да Ви насочат. Ако са твърде ниски, помислете отново. Обърнете внимание и, че често е посочена само основната цена, а екстрите се избират и плащат отделно. Разберете дали получаването и връщането на автомобила е безплатно, или е упоменато допълнителното доплащане например. Ако тази информация липсва, попитайте навреме. Същото се отнася и за застраховките, включително задължителните, винетка, зелена карта. Това е важна информация, която трябва да отговаря и на изискванията на законодателството в страната.

- Проверете валидността на шофьорската си книжка, лична карта/международен паспорт, защото с тях удостоверявате своята правоспособност и са нужни за резервацията. Ако сте гражданин на ЕС, са нужни лична карта и книжка от държавата, от която идвате. Ако сте от трета страна, е нужно и международно свидетелство за шофиране. Същото важи и за втори шофьор, който би карал автомобила.

- Нужно е да имате поне 5 години стаж на волана, така че не забравяйте това условие, когато поръчвате кола.

- Закъде без дебитна/кредитна карта! Те са нужни за плащане за наема, и, за да се блокира гаранционен депозит.

- Важно уточнение от Европейския център за защита на потребителите: „Вижте каква сума ще ви бъде блокирана като гаранция от кредитната карта и при какви условия може да се откажете от договора. Имайте предвид, че при наемане на автомобил по интернет не разполагате с „период на размисъл“ и нямате право да се откажете от договора извън условията, предвидени в него.“ При проблем имате възможност да подадете жалба онлайн. Вижте и краткия клип, който Ви насочва за какво да внимавате при наемане на кола в чужбина.

Можете да наемете автомобил и на името на фирма, като изискванията за кредитна/дебитна карта, както и за стажа на шофьора са същите.

- Ако скоро не сте шофирали в България, Ви съветваме да си припомните основните правила от Закона за движение по пътищата, както и да потърсите актуална информация за промени в маршрути, зони на паркиране и други тук. Това ще Ви улесни при пътуването Ви.

- Ако сте чужденец или не говорите добре български, Ви съветваме да научите някои основни фрази на езика, и да говорите на английски. Това е най-разпознаваемият и използван чужд език в страната. Но и джобен разговорник няма да Ви е излишен.

 

Уникаррент отговаря на всички изисквания за безопасност при онлайн резервация и дава подробна информация за всичко, свързано с наемането и използването на рент а кар от Вас. Разгледайте автопарка ни и ни пишете по имейл на адрес: booking@uni-carrent.com или ни позвънете, ако имате въпроси и на тел. 0700 89 0 83.

Рено Клио 4
Скорости: механични
Гориво: бензин
Брой места: 4+1
Брой врати: 5
за 30+ дневен наем

Мазда Модел 5
Скорости: автоматик
Гориво: Бензин
Брой места: 5+2
Брой врати: 4
за 30+ дневен наем

 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми