Есенни маршрути около Велико Търново

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Велико Търново е любима дестинация за българските и чуждестранните туристи. Историческата значимост на старопрестолния град може да се равни на природните скрити и непознати забележителности около него и в региона.

Представяме ви няколко  може би познати, а може би неочаквани посоки за дълъг уикенд през есента с рент а кар автомобил. Много пътешественици, младоженци, абитуриенти избират Велико Търново за своите празници и за дълги уикенди. Затова и рент а кар услугата е много популярна за гостите на града и жителите му. Можете да поръчате колата да ви чака на адрес в града и оттам да поемете на път. Предлагат се рент а кар возила от бюджетен и среден клас, но при нужда можете да резервирате и луксозен автомобил или джип.

За любителите на историческите обиколки, тръгнете по пътя на революционерите. Ще се потопите в атмосферата на Петропавловския, Мердански, Къпиновски, Дряновски и Троянски манастир. Това е двудневно пътуване и може да преспите и в Троян.

Преходът до Мусинските карстови пропасти е еднодневен, като имате два варианта за преспиване – в с. Михалци и във Велико Търново.

През Етъра до Музея на Кольо Фичето в Дряново ще се потопите в артистична старовремска атмосфера. Габрово също има с какво да ви заинтересува и разсмее.

Ако сте запалени планинари, поемете по двата маршрута от Владишкия мост във Велико Търново до манастира „Св. троица” и до хижа „Божур” в землището на Горна Оряховица. Откроява още кв. „Картала” – Преображенския манастир, кв. „Асенов” през Гарга баир, оттам през Арбанаси покрай манастира „Св. Никола” – Голямото лако – Римската чешма – Малкото лако и обратно до Царевец, както и добре познатия Велико Търново – Петропавловски манастир.

Желаем ви приятно пътуване! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на следния адрес: booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми