Електромобил през есента и зимата – защо си струва?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

През есента и зимата, с натоварения бизнес и обичаен трафик градския смог мъчи всички. Но все пак автомобилите са част от живота ни, и ако има начин да намалим замърсяването, да дишаме по-чист въздух, то защо не се възползваме? Ако наемете електромобил, ще дадете своя принос за опазване на околната среда и ще се възползвате от възможността за по-ниски разходи за гориво.

Ето конкретно 3 причини, поради които си струва да карате електромобил през студените дни.

  • С електрически автомобил под наем давате шанс на града, който посещавате, за по-чист въздух. С екокола, която не отделя вредни газове, се грижите и за вашето здраве. Електромобилите не отделят парникови газове при придвижването си, а, ако са заредени с електричество, произведено от възобновяем източник, могат да бъдат и напълно устойчив метод за транспорт. Но дори когато не са заредени с електричество от възобновяем източник, електромобилите не отделят фини прахови частици (ФПЧ), серни, азотни оксиди и озон в градска среда, което само по себе си е голямо предимство. В периода ноември-март  градовете ни страдат много от усилния трафик, който води до по-голяма замърсяване. Това води до много проблеми със здравето, както и като цяло понижава качеството на живот.
  • Електромобилът е с по-ниски разходи. Той е освободен от пътен данък. Разходите за поддръжката му са по-малко. Вероятно най-голяма тежест има аргументът, че за разлика от цената на горивата, тази на тока за частни потребители все още е ниска. Цените за зареждане на електроавтомобил на специалните станции също са по-изгодни, спрямо тези на бензина или дизела.
  • Мрежата от станции за зареждане на електромобили в България се увеличава бързо. Спрямо града или региона, в който ще пътувате, проверете за станциите за зареждане. Ето карта на публичните станции в България: https://vsichkotok.bg/. Можете да проверите и за най-близката станция до вас в сайта на Eldrive - с повече от 500 инсталирани точки. На сайта на ABB също има карта със станции. Може да се възползвате и от това приложение на EVN. Това, което е важно да знаете, е как да зареждате автомобила и колко струва: на зарядните станции с променлив ток (АС), или т. нар. "бавни" станции, плащането става най-често за киловатчас. На бързите станции за прав ток (DC), където зареждането отнема от 15 до 30 минути, се плаща на минута престой. Идеята на този тип станции е не да ги ползвате редовно, а при нужда.

 

Желаем ви приятно е-пътуване! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на следния адрес: booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми