6 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ПРИ СИЛЕН СТРАНИЧЕН ВЯТЪР

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Силният вятър е един от рисковите фактори при шофиране. Той е опасен, когато удря странично превозното средство, т.к. през цялото време колата ще се стреми да завива в посоката на въздушната струя и може да стане неуправляема.

Силният страничен вятър може да отклони или преобърне автомобила, когато:

  • се разминавате, изпреварвате или заобикаляте големи превозни средства;
  • се движите по мостове;
  • влизате или излизате от тунели.

Новите модели автомобили са оборудвани с Асистент за страничен вятър. Асистентът реагира своевременно на силните пориви на страничния вятър, с помощта на сензорите на системата за динамичен контрол ADAPTIVE ESP®. При скорости над 80 км/ч те задействат автоматично спирачките от страната на вятъра, което коригира посоката на движение. Така системата предотвратява неправилните импулсивни реакции на водача и му помага да се чувства по-уверен зад волана.

Функцията е сравнително нова и повечето превозни средства не са оборудвани с нея. Водачите трябва да разчитат на собствените си умения, за да запазят контрола над автомобила.

ЕТО КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

1.Намалете скоростта, за да ограничите въздействието на силния вятър върху превозното средство.

2.Придържайте волана леко завъртян в противоположната посока на страничния вятър.

3.Затворете всички прозорци, за да се предотврати навлизането на прах и други частици в купето, което би затруднило шофирането.

4.Ако пренасяте товар, уверете се, че е здраво закрепен.

5.Огледайте се за ниско място, отдалечено от дървета, електропроводи и билбордове, къде да паркирате, докато условията се подобрят. Ако попаднете в „окото“ на бурята, задължително покрийте главата си с дебела дреха и застанете в най-ниската точка на колата.

6.Ако сте в населен район, внимавайте за изтласкани на пътя пешеходци и бъдете готови да спрете във всеки момент. Шумът от силния вятър може да им попречи да чуят клаксона ви.


Разгледайте предложенията на Юнивърсал Кар Рент за автоматици под наем или луксозни коли под наем, оборудвани с модерни системи за сигурност.

 

 

 

 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми