Какво се очаква от съвременния автомобил, независимо от класа?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Най-важните аспекти при проектирането на съвременните автомобили, независимо от класа, са ефективноста, безопасноста и комфортът, както и намаляването на емисиите от изгорели газове. За да се постигнат тези цели, колите се нуждаят от икономични двигатели и аеродинамична конструкция, намаляваща въздушното съпротивление.

Ефективността и безопасността при повечето съвременни автомобили се постигат с помощта на различни електронни системи, а производството им се реализира във високотехнологични, автоматизирани заводи.

Добрите стари нововъведения

Еволюцията на автомобилите е дълъг процес, а много от модерните екстри в оборудването им, са изобретени преди десетилетия.

Така например първите бутони за смяна на предавките на автоматична скоростна кутия се появяват през 1956 г. при моделите на Chrysler.

Старт бутона съществува от далечната 1912 г.

За първи път през 1933 г. Cadilac използват адаптивно окачване в своите модели, чрез системата Ride regulator. През 1964 г. същият производител въвежда технологията Comfort control, използваща сензори за автоматично регулиране на температурата. Две години по-късно марката отново изпреварва всички останали с поредното модерно удобство – подгряването на седалките.

Задължителен елемент от интериора на новите автомобили, е сензорният екран или  Touchscreen. Технологията е на повече от 30 години и е разработена от Buick Riviera.

Какво очакват потребителите днес?

В днешно време от автомобила се очаква освен да бъде оборудван с интелигентни технологии, да има нисък разход на гориво, както и да дава сигурност на пътя.

Икономичност

При проектирането на съвременните превозни средства, темата за икономичността е водеща. Усилията на производителите са насочени към създаването на автомобили с по-икономични двигатели, което от една страна намалява значително разходите, а от друга означава намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Сигурност

Що се отнася до сигурността, водачите очакват колите им да бъдат снабдени със сензори и технологии, с помощта на които възможността от пътен инцидент да бъде сведена до минимум.

Разработването на новите автомобили, изисква много разходи и време от фирмите производители. Отговорността им е голяма, т.к.  продуктите, които създават, са обвързани със сигурността на всички. Целта е нововъведенията да се прилагат не само при луксозните автомобили, но също и при моделите в по-ниските и средните  класове, така че повечето превозни средства на пътя да бъдат безопасни.

Бъдещето, но кога?

Много експерти смятат, че броят на автомобилите в световен мащаб ще достигне 2,5 милиарда до 2050 г. Ако прогнозата се сбъдне, задръстванията вероятно ще бъдат по-лоши от всякога. И това е само едно от предизвикателствата, както пред автомобилните инженери, така и пред цялото общество, отговорно за въздействието си върху околната среда.

Науката се развива с невероятни темпове, но истината е, че е необходимо много време, докато технологичните решения станат достъпни за всички. А това си остава най-важното условие, за да има реална полза от тях.


Юнивърсъл Кар Рент се стреми да осигури на своите клиенти най-добрите съвременни автомобили под наем във всеки клас. В нашия автопарк може да избирате между коли с икономични двигатели, които отговарят, както на индивидуалните ви потребности, така и на очакванията към съвременните превозни средства.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми