Какво се случва, ако получите глоба за паркиране с кола под наем?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Шофирането в чужбина или по-отдалечен град, е свързано с много неизвестни и може да бъде объркващо. Дори когато се стараете да спазвате стриктно правилата за движение, е възможно да получите фиш за неправилно паркиране, ако не познавате местните законови изисквания и порядки.

В Съединените щати

Така например ако паркирате автомобила си във Флорида срещу потока на трафика, т.е. с лице към движението, ще намерите билет за незаконно паркиране, оставен на предното стъкло на колата.

На Стария континент

В Европа паркирането на много места е трудно и скъпо удоволствие. В Страсбург например, по-голямата част от центъра на града е пешеходна зона. Повечето улици са малки, тесни и еднопосочни, което затруднява ориентирането, а паркирането е почти невъзможно. Поради това е най-добре да оставите колата и да продължите пеш или с велосипед. Централната градска част е разделена на 3 платени зони за паркиране и 1 безплатна. При паркиране е задължително да се информирате за максималната продължителност на престоя, обозначена на знака. В безплатната зона се поставя паркинг диск на предното стъкло, на който се обозначава часа на спиране.

У дома в България

В централните части на градовете в България е обособена зона за паркиране. Тя е обозначена в синьо с хоризонтална и вертикална маркировка. Действието на „Синя зона“ е ограничено само в делнични дни между 8:00 и 19:00 часа (в определени зони времето е от 7 до 21:30 часа).

Създаването на „Синя зона“ е наложено от непрекъснато растящия трафик и ограничения брой паркоместа. Тя регулира паркирането, като ограничава престоя на МПС в рамките на 2 часа. Престоят в „Синя зона“ се заплаща. За София той е 1 лв/час в зелена зона и 2 лв/час в синя зона. Заплащането се извършва чрез талони, които се продават от контрольорите, които следят за продължителността на престоя и коректността на шофьорите.

Как може да заплатите паркинг глобата си с кола под наем?

Ако ви е наложена глоба за неправилно паркиране, преди всичко прочетете внимателно информацията на фиша, за да разберете какво е нарушението, което сте извършили.

Глобите за паркиране са два основни типа:

  • Оставен фиш на предното стъкло на автомобила.

След като прочетете информацията на фиша, трябва да заплатите глобата според указанията – в местния полицейски участък или с карта, ако е упоменато като възможност.

  • Електронен фиш и снимка.

Ако при неправилно паркиране с кола под наем, нарушението е уловено от камера, глобата се изпраща директно на рентакар агенцията, подобно на фиша за превишена скорост. Така наказателната сума се добавя към крайната цена за наетия автомобил. Проверете специфичните условия на вашата агенция във връзка с допълнителните такси.

Щастливата почивка

Разбира се, когато избирате да се отправите на вашата почивка с кола под наем, бихте искали да се възползвате максимално от предимствата на този вид транспорт. За да прекарате пълноценно времето си, разглеждайки повече неща, вие ще искате да паркирате колата и да се разходите по плажната ивица или да покарате колело в околността. За да избегнете глобите за паркиране, е силно препоръчително да се запознаете предварително с правилата за шофиране в избраната от вас дестинация. Избегнете неприятностите и излишните разходи, като се придържате към двете основни правила за паркиране, които важат навсякъде:

  • Паркирайте успоредно (паралелно) с другите автомобили.
  • Стриктно спазвайте указанията на пътните знаци и табели за позволеното време на престой на автомобила.

Така ще сте свободни и щастливи да се насладите на местните забележителности и удовлетворени от вашата пълноценна почивка.

Изберете Опел Зафира под наем - просторна и удобна за цялото семейство от Юнивърсъл Кар Рент  на ниска цена и при изключително изгодни условия.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми