Застраховаме ви за спокойно пътуване

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Базови застраховки

Нашата рент а кар услуга включва в базовата цена задължителните за всички автомобили винетка, застраховка "Гражданска отговорност", „Автокаско“ и базова застраховка - "Отговорност до сумата на депозита“.

„Гражданската отговорност“ покрива отговорността на шофьора за всякакви наранявания и имуществени щети, които са включени в полицата. Тя не покрива телесни повреди на шофьора или щети по колата, ако направите нарушение.

„Автокаско“ осигурява покритие за автомобила срещу различни рискове като пожар, природни бедствия, кражба, пътно транспортни произшествия, вследствие сблъскване с друг автомобил или предмет на пътя и др.

Според условията на договора - Условия за наемане на автомобил (uni-carrent.com), наемателят е отговорен до размера на депозита при ПТП, щета или кражба, в случай че не е заплатил допълнителната такса и спазил Закона за движението по пътищата.

Допълнителни застраховки

Ако сключите допълнителна застраховка Full protection „Супер застраховка“ за 5 евро на ден, получавате пакета "Super CDW" плюс TР и допълнителна застраховка, които са полезни при инцидент или щета.

Ето какво включва пакетът „Покритие при щети“ (CDW):

Ако каросерията на колата претърпи повреда, най-високата сума, която ще платите за ремонтите, покрити от застраховката автокаско, е самоучастието Ви в автокаското. Това покритие е валидно, единствено ако спазвате условията на договора за наем. То не покрива други части на колата (напр. стъкла, джанти, интериор, покрив или шаси) или разходи (напр. за теглене или време извън пътя), или пък каквото и да е друго в колата (напр. детски столчета, GPS устройства или лични принадлежности).

С пакета „Защита при кражба“ (TP), ако колата бъде открадната, най-високата сума, която ще платите за разходите за подмяна, покрити от полицата, е самоучастието Ви в нея.

Със сключването на тези застраховки получавате правото на безплатна пътна помощ, заместващ автомобил при авария, гарантирано връщане на депозита при инцидент. Заместваща кола, с която да продължите пътуването си, ще бъде доставена от най-близо намиращия се офис на фирмата. За нея също дължите наем. Безплатната пътна помощ важи в рамките на България.

В рамките на евентуална щета сте освободени и от административна такса в размер на 45 евро. Тя се заплаща във всички случаи на ПТП, кражба, щета, злополука, или какъвто и да е инцидент, касаещ наетия автомобил, независимо от причината за събитието, дали сте виновен или не. В този случай се изисква протокол от КАТ, връщане на ключовете и документите, както и резултати от изследване за наркотици и алкохол на шофьора.

Накратко, при сключването на тези застраховки, наемателят е отговорен до размера на депозита при ПТП, щета или кражба, в случай че не е заплатил допълнителната застраховка "Super CDW" или не е предоставил протокол от КАТ, въпреки сключената застраховка. Той не носи материална отговорност, ако е заплатил допълнителната застраховка и е спазил всички условия на договора.

Допълнително може да закупите застраховка за стъкло и гуми. Ако имате сключена „Супер застраховка”, това ви освобождава от отговорност в случай на щети по гуми, джанти и предно стъкло.

Желаем ви безопасно и безаварийно пътуване! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на следния адрес: booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83. 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми