Какво се случва при отказ, промяна в срока на наема на рент а кар автомобила?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Животът е пълен с неизвестни. Често, въпреки плановете, се случва едно пътуване или ангажимент да отпадне в последния момент, да продължи по-дълго или кратко. Но наемането на кола е обвързано с договор и е важно да действаме възможно най-адекватно, бързо, да защитим своя интерес и да спазим условията.

Ето какво е важно е знаете в този случай.

Да започнем с това, че е препоръчително да планирате наемането на кола навреме, още при уговарянето на хотела например, така че всички елементи от организацията да съвпаднат. Във високите туристически сезони, около празниците, търсенето е голямо, затова, ако търсите конкретен модел автомобил за ваканция, трансфер, по специален случай, прегледайте наличностите на рент а кар автомобилите поне седмица-две преди събитието. Общата препоръка е да не правите резервация по-малко от 24 часа преди събитието, тъй като е възможно да не получите желания превоз. Датите също могат да се променят, но е препоръчително това да не става в последния момент, за да можете да се разчита на навременна реакция от страна на фирмата.

В договора за наемане са записани няколко важни условия, свързани и с финансови санкции или с размера на депозита, които е добре да запомните.

При отказ на резервация от ваша страна, капарото (депозитът, който задължително се задържа) не подлежи на връщане. При отказ на резервацията от страна на компанията, то се връща в пълен размер.

Има два варианта: да удължите наема на колата или да я върнете предварително. Ако се окаже, че имате нужда от автомобила за по-дълъг период, е важно да заявите това поне 48 часа преди изтичането на настоящия. Ще получите писмено потвърждение, и сте длъжни да заплатите задължението за удължаване на наемния период преди изтичането на основния договор за наем.

Ако е невъзможно да продължите да ползвате същата рент а кар кола, тъй като тя е ангажирана, ще ви предложат друг модел, подходящ за вашите нужди.

Важно е да знаете, че подлежите на допълнително таксуване, в голям размер, ако неправомерно задържите колата, без да уведомите търговеца, или при отказ, закъснение. Ако закъснеете до 4 часа, дължите една дневно-наемна цена; от 4 до 8 часа – две дневно-наемни цени; над 8 часа – три дневно-наемни цени по актуална ценова листа . Всеки следващ ден след първия се заплаща в троен размер до окончателното връщане на автомобила. Има допълнителна такса в размер на 15 € за ангажимент на агент на фирмата, ако върнете колата в извънработно време.

Запознайте се подробно с условията на договора - Условия за наемане на автомобил (uni-carrent.com).

Желаем ви приятен път! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми