С деца в рент а кар кола

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Пътуването с деца винаги е забавно и интересно, но едно от най-важните условия за неговия успех, е то да бъде безопасно за всички. Затова в началото на учебната година ви припомняме няколко прости правила, които да улеснят дългия уикенд или разходката с рент а кар автомобил.

Правилното оборудване

От каталога на агенцията изберете кола, която познавате като функционалности, с достатъчно голямо купе и място за багаж. Ако пробвате нов или различен модел, разгледайте го добре, за да осигурите комфорт и маневреност. Важно е да има колани и на трите задни седалки, както и при необходимост, място, за да сложите нужното за път със семейството: вода, книжки, таблет за пълноценно занимание на малките пътници.

Детски седалки и др.

По закон в България, а и в Европейския съюз децата до определена възраст и килограми пътуват в автомобила със специални седалки. Малките пътници до 12 г. трябва да ги използват и да са привързани през цялото време с коланите на колата. Бебета и децата до 3 г. е препоръчително да се возят с гръб към движението.

При наемането на седалките проверете тяхната изправност, запознайте се с инструкцията за поставяне, ползване. Изпробвайте ги с децата, така че да се чувстват максимално удобно по време на път.

За по-голям комфорт на път, а и за да спестите разходи по мобилен интернет от телефона си, можете да наемете и рутер, с който да доставите интернет на семейството. Така, въпреки че не е препоръчително по време на път, ще се порадвате на малко тишина и спокойствие, докато шофирате.

Не забравяйте и GPS-а, който е безценен при пътуване на към нова дестинация или в чужбина.

Чиста кола – мисия възможна!

Малко автомобили остават блестящо чисти, ако в тях се возят деца, особено малки. Въпреки това, имайте предвид, че ако колата е силно замърсена, ще бъдете таксувани малка сума. Но по-важното е да съблюдавате децата, така че да няма щети по наетото оборудване, тъй като вредите по нея не се покриват от депозита.

Спазвайте правилата за движение!

Когато пътувате със семейството си, се чувствате отговорни за тяхната безопасност, нали? Ограниченията в скоростта, на определени маневри, имат логика и тя е да предпази всички на пътя от наранявания.

Но не забравяйте, че децата на пътя са също толкова непредсказуеми, както и тези на задната ви седалка. Затова, ако шофирате в район близо до училище, детска градина, парк, болница, бъдете много внимателни. Ако причините щети или наранявания при инцидент, ще носите същата отговорност, както и ако карате собствената си кола.

Забавлявайте се на път, но отговорно!

Да пътешествате с деца е приключение, в което можете да преоткриете и познати дестинации. Затова не се лишавайте от тези кратки ваканции или поводи за път. С рент а кар автомобил ще спестите разходи по поддържка на автомобила, но ще си доставите удоволствие, което е безценно!

Желаем ви приятен път! Ако имате въпроси, ни пишете по имейл на booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми