15 начина да си осигурите евтина кола под наем навсякъде по света

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Пътешествениците често решават да хванат пътя и просто да започнат да изследват. Обикновено, когато планирате пътуване в чужбина, първото нещо след резервирането на полета, е да откриете евтин автомобил под наем. С rent a car си осигурявате по-голяма гъвкавост, по-лесно достигате местата, където започват туристическите маршрути и е най-удобният транспорт да пренасяте багажа си.

Искате ли да разберете как винаги и навсякъде по света да намирате евтини коли под наем? Вижте няколко съвета, които могат да ви бъдат от голяма полза.

1. Резервирайте предварително

Вероятно последното нещо, което искате да правите след дълъг полет, е да се захващате с rent a car агенциите на летището. С предварителна резервация онлайн, почти винаги получавате по-добра цена. Освен това е по-лесно и по-бързо.

Преди да потеглите, не забравяйте да приготвите всички документи (сканирайте и запазете в имейл акаунта си), като доказателство за наемането и тарифите. Така ще избегнете всякакви неприятности и разправии.

2. Често проверявайте цените

Точно както цените на полетите, тарифите на rent a car също се променят постоянно. За разлика от самолетния билет, обикновено резервацията на кола, може да бъдат анулирана или презаверена, без допълнителни такси. Освен това плащането се осъществява чак когато вземете автомобила.

Тоест, ако направите ранна резервация, но цената падне преди избраната дата, можете да отмените заявката и след това да резервирате отново на по-добрата цена. Често компаниите намаляват цените точно преди уикендите.

3. Резервирайте най-малкото превозно средство за вашите цели

Внимателно обмислете от какъв тип превозно средство се нуждаете. Разбира се, големия SUV или луксозният спортен автомобил са изкушаващи, но винаги мислете за разхода на гориво и практичността на колата.

Все пак комфортът е важен. Не избирайте най-малката и евтина кола, ако ще се чувствате натъпкани като сардини в нея. Резервирайте най-ниския клас автомобил, с който ще ви е удобно. Само се уверете, че можете да си позволите разхода на гориво.

4. Избягвайте летищата

Цените на колите под наем на летищата обикновено са по-високи, заради допълнителните такси. По-добре потърсете в съседния квартал, за да спестите пари. Все пак гледайте клонът на компанията да не е на другия край на града, което означава дълго и скъпо пътуване с такси.

Тази стратегия е подходяща за градове, които разполагат с ефективен и достъпен обществен транспорт. Нищо не може да победи таксито на стоянката пред летището по удобство, но автобусът или метрото са далеч по евтини.

5. Спестете 1 – 2 дни

В случай, че не се нуждаете от вашата кола под наем, незабавно след пристигането си, използвайте градския транспорт до хотела и резервирайте автомобил от следващия ден. Направете същото в края на пътуването си.

6. Проверете горивната политика на компанията

Някои компании за наем на автомобили, имат изискване да върнете колата със същото количество гориво в резервоара, с което сте я получили. Други имат политика да таксуват наемателя за горивото, но може да я върнат с празен резервоар.

Във втория случай, цената на горивото може да бъде по-висока, отколкото на близката бензиностанция.

7. Изисквания за възраст

Обикновено минималната възраст за наемане на кола е 21 години. Някои агенции могат да има допълнителни такси за определени модели, когато водачът е на възраст под 25 или над 65 години, т.к. те се приемат за "рискови" шофьори.

Ако все още не сте навършили 25 години, но пътувате със спътник, който е, определете него за шофьор, за да спестите допълнителното таксуване.

8. Такса за втори водач

Много често компаниите имат допълнително таксуване за втори водач. Ако определите само един шофьор, може да спестите около $ 15 на ден. В някои държави има закон, според който съпрузите се примат за втори водач, така че да се редуват зад волана. Все пак впишете името на половинката си в договора, за да сте сигурни, че всички необходими застраховки са валидни.

НИКОГА не рискувайте да се преуморите, докато шофирате. Няколко допълнителни долара са нищо, когато става въпрос за вашата безопасност и безопасността на останалите участници в движението.

9. Допълнителни държавни данъци и такси

Запознайте се със законовите изисквания и допълнителните държавни такси за шофиране в съответната страна/страни, в които ще пътувате. И не лъжете къде сте наели автомобила, защото ако възникне проблем, ще останете без застраховка.

10. Откажете GPS на автомобила

Ако навигационната система на автомобила е „допълнителна екстра“, откажете се от нея и използвайте приложението Google Maps на телефона си. Така ще спестите между $ 10 - 15 на ден.

Ако пътувате с малко дете, по-практично ще бъде да носите собствена седалка за него, за да спестите допълнителната такса.

11. Потвърдете застраховката си

Ако използвате кредитна карта, за да платите колата под наем, може да се налагат допълнителни разходи за застраховка. Проучете въпроса преди да потеглите и не забравяйте да използвате същата карта, за да платите наетия автомобил.

Също така проверете дали настоящият ви договор с автомобилния застраховател, покрива rent a car и при какви условия. Никога не предполагайте, че имате покритие, без да сте се уверили в това. Но иначе няма причина да плащате за застраховка, която вече имате.

12. Не използвайте дебитната си карта

Резервирайте с кредитната си карта. Не само за допълнителна защита на потребителите и точки за награди, но и защото фирмите за отдаване на автомобили под наем, може да удържат по-голям депозит при използване на дебитни карти, а връщането му отнема дни.

13. Проверете условията за ползване на отстъпки

Проверете дали имате право да ползвате отстъпки за възрастни граждани, кредитни карти, лоялни клиенти и др. Това може да ви улесни в намирането на евтини коли под наем.

14. Проверете автомобила, когато го вземете

Проверете внимателно вашата кола под наем, преди да стъпите на пътя с нея. Ако откриете някаква повреда, попълнете документацията, вземете копие и направете снимки с телефона си, така че да се виждат датата и часът. Със сигурност не бихте искали да плащате за щети, причинени от предишен водач.

15. Проверете извлечението по кредитната си карта

След като върнете автомобила под наем, проверете извлечението по кредитната си карта, за да се уверите, че не са добавени такси, които не сте поискали или получили. И това е възможно.

КЪДЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ НАЙ-ЕВТИНИТЕ АВТОМОБИЛИ ПОД НАЕМ?

Винаги започвайте търсенето на евтини коли под наем от Юнивърсъл Кар Рент. Трудно ще намерите rent a car компания, която да ни изпреварва по качество на услугата и цени, дори в международен мащаб. Разбира се дестинацията на вашето пътуване е от значение, така че се надяваме да сме ви полезни.

В случай че не знаете, RentalCars.com е най-голямата услуга за резервация на автомобили под наем онлайн в света. С едно бързо търсене, можете да сравните цените на всички големи компании като Hertz, Avis, Alamo, Europcar, Enterprise или Thrifty.

Моля, споделете статията с вашите приятели, които търсят евтини коли под наем също като вас. Така следващият път, когато решите да хванете пътя, ще знаете как да си спестите време и пари, които да използвате за вашите изследователски преживявания.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ:

Посрещнете Великден с най-евтиния rent a car в Европа

Кола под наем или такси – кой вариант да изберете?

На какво се дължи успехът на rent a car услугата по света?

Удобно, модерно и практично? Отговорът е кола под наем

Пътувайте със стил с кола под наем

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми