Какво включва цената на рент а кар автомобил?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

За какво плащате с наема за вашия рент а кар автомобил? Кои са задължителните застраховки и такси? Кой застраховки можете да изберете допълнително? В договора сме описали подробно рисковете, които покриваме, а във формуляра при заявка – допълнителните услуги. Но кой има време да чете документи от първия до последния ред? Ето кратко описание на това, което включва нашата цена.

Застраховки и Покрития
 

В базовата цена, разбира се, са задължителните застраховки „Гражданска отговорност“ и „Автокаско“.

„Гражданска отговорност“ покрива отговорността на шофьора за всякакви наранявания и имуществени щети, които са включени в полицата. То не покрива телесните повреди на шофьора или щетите по наетата кола. Това покритие е валидно, само ако се придържате към правилата на споразумението за взимане под наем.

„Автокаско“ осигурява покритие за автомобила срещу различни рискове като пожар, природни бедствия, кражба, пътно транспортни произшествия, вследствие сблъскване с друг автомобил или предмет на пътя и др.

Според условията на договор, наемателят е отговорен до размера на депозита при ПТП, щета или кражба, в случай че не е заплатил допълнителна такса и спазил Закона за движението по пътищата. Това включва базовата застраховка "Отговорност до сумата на депозита".

Ако разгледате формуляра ни, ще видите, че е предварително зададена такса от 5 евро, която, ако заплатите, получавате пакет Full protection, който включва застраховка „Покритие при щети“, „Защита при кражба“, заместващ автомобил при авария, безплатна пътна помощ на територията на България, освобождаване от административна такса при инцидент. Препоръчваме ви да се възползвате от тези възможности.

За предно стъкло и гуми има допълнителна застраховка, която може да заявите.

За пълно спокойствие ви препоръчваме да разгледате какво включват в подробности покритието на допълнителните застраховки, както и условията да се възползвате от тях. Разгледайте и услугите и аксесоари, които предлагаме – GPS, детско столче, рутер, вериги и т.н.

Такси без допълнително заплащане

В основния пакет включваме винетка за България, летищна такса, която е важна за тези от вас, които поръчвате рент а кар автомобил от и до летище, трансфер. Ние имаме грижа за почистването и поддръжката, административната услуга по договора, затова има включено заплащане. Застрахователна полица „Свидетелство за управление“ и право на безплатна пътна помощ в България също е в основната цена. Ние автоматично вкарваме в сумата и задължителната такса „Околна Среда“.

Вашата наемна цена включва неограничен брой безплатни километри. Промяната на продължителността на наема Ви може да повлияе на броя километри, които можете да изминете безплатно. Може да повлияе и на цената, която плащате за всеки допълнителен километър.

Пълен списък на таксите

Допълнителни такси

Наемната цена не включва гориво. При връщане на автомобила с непълен резервоар, заплащате пълната стойност на липсващото гориво, както и такса в размер на 20 евро.

Какъвто и да е договорът за наем, ще бъдете задължени да платите такса за почистване, ако превозното средство се нуждае повече от обичайното почистване. Тя е в размер на 25,00 € при условие, че автомобилът се нуждае от пране на салона. Имайте предвид, че не приемаме животни в колите си. Клиентите са отговорни за всички такси за превишена скорост, глоби за неправилно паркиране - и всички свързани с тях административни разходи. Какво се случва в този случай, вижте в договора ни или в блог статията по темата. Заплащате и задължителна местна и шофьорска такса.

Важно е да знаете, че при катастрофа, щета или кражба на автомобила не се възстановяват платените суми по договора за наем. При доставяне на заместваща кола при тези обстоятелства, плащате разходите за тази услуга, както и дължите наем за превозното средство.

Желаем ви безопасно и безаварийно пътуване! Но най-важното е да шофирате отговорно, да се възползвате от правото да паркирате безплатно на платени паркинги, да спазвате клаузите на договора ни. Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на следния адрес: booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83. 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми