За какво да внимаваме, когато наемаме кола през есента и зимата

<?echo $companyName . __(' logo')?>

През есента и зимата колата ни има нужда от допълнителна грижа, за да ни служи вярно и да шофираме безопасно през студените, дъждовни или снежни дни. Затова рент а кар услугата предвижда предоставянето на напълно обслужен автомобил, кой „върви“ с комплект зимни гуми, вериги при нужда, допълнителен багажник.

Ето за какво да попитате при наемането на кола, да проследите и да си осигурите допълнително за по-голяма сигурност и комфорт на пътя.

Зимни гуми от началото на ноември и др.

От 1 ноември до 31 март, според българското законодателство, се изискват зимни гуми. Те обикновено се осигуряват от агенцията и за тях се заплаща такса. Ако е нужно за пътуването, може да поискате и вериги за тежки атмосферни условия. Но, ако пътувате с наета кола извън България, проверете откога се изискват зимни гуми и ги поискайте, ако срокът в тези държави е различен.

Ако имате въпроси относно сигурността на автомобила, задайте ги още когато правите резервации. Обичайно той е напълно обслужен, няма ограничения в изминатите километри, но ако търсите конкретни спецификации, потърсете в описанието на предложението или пуснете запитване.

Помислете за подробностите

Първо, с наближаването на зимните празници, в пика на романтичните есенни уикенди, е важно да резервирате кола навреме. Направете го поне 1 седмица по-рано.

През есента и зимата времето е разнообразно и често колата се цапа, дори и да я пазите. Но, ако върнете колата във вид, който е неприемлив, ще трябва да платите допълнителна малка такса.

Може да наемете и GPS система, както и модем, които са важни, за да поддържате маршрута си, както и да останете във връзка, независимо от условията, които са променливи.

Безопасността изисква внимание!

През есента и зимата изберете кола под наем, която познавате. Това е важно, за да се движите уверено и да се възползвате от всички възможности за повече маневреност и безопасност.

Ако шофирате интензивно, знаете, че е важно да бъдете напълно съсредоточени през есента и зимата. Затова, ако сте на дълъг уикенд, или карате в града, подсигурете си време и спокойствие за успешно пътуване. Ако прецените, заявете втори шофьор.

Важно е да спазвате правилата за движение, както и да се съобразявате с пътя, който често изненадва. След като подпишете договора за наем вие носите пълна отговорност за колата и своите действия на волана. Може, за да си облекчите пътуването, да заявите колата от и до адрес, летище, така че да намалите стреса.

Накрая припомняме няколко основни препоръки на МВР за безопасно пътуване през студените сезони:

  • Нека шофира най-опитният - както на отиване, така и на връщане, ако нямате опит в шофирането при зимни условия. Задължително за празнуващите, на които предстои да шофират, е да си осигурят време за възстановяване след приятелска вечеря или спорт на открито.
  • Шофирайте само на трезво! Не шофирайте пили или дрогирани!
  • Ако чувствате умора или сънливост, не тръгвайте на път!
  • Ако по време на път се чувствате зле, отбийте и си починете!
  • Бъдете концентрирани, не отклонявайте вниманието си при шофиране!
  • Винаги зареждайте достатъчно гориво и оборудвайте автомобила с буксирно въже.
  • Планирайте маршрута си, информирайте се за ремонти и обходи.
  • При попадане в рискова ситуация сигнализирайте на телефон 112.
  • Не подценявайте локвите и аквапланингите.
  • Винаги в багажника на автомобила трябва да има обезопасителен светлоотразителен триъгълник, пожарогасител, светлоотразителна жилетка и аптечка.
  • Провери спирачките, отоплителната система и миещото устройство за стъклопочистване.
  • Поддържайте устройствата за осветяване и сигнализация чисти, видими, регулирани и в изправност.
  • Сменете течностите в автомобила с подходящи за зимата. Особено важно е да смените водата с антифриз, а лятната течност за чистачки – със зимна.

Желаем ви безопасно и леко пътуване! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми