Как да избера джип под наем?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

С наближаването на сезона на зимните ваканции търсенето на джипове и SUV модели под наем расте. За клиента е важно да се чувства сигурен на пътя, когато отива на ски или спа в планината. Градските модели са удобни при усилен трафик със семейството или пътувания в чужбина, заради лошото време, което ни кара да искаме повече уют и маневреност на автомобила ни.

Но как да изберем подходящия рент а кар автомобил за целите на пътуването? Най-вече според целта и дестинацията.

Ако планирате ваканция в планината, насочете се към SUV модел. Тази категория автомобили е предназначена за шофиране извън пътя. Има и градски 4х4 джипове, с елегантен дизайн, но те влизат повече в категорията „луксозни коли“ и се наемат повече за престиж.

4х4 джиповете са тежки и мощни и са създадени да се движат по офроуд терени в неблагоприятни условия. С 4х4 задвижване и четирите колела получават въртящ момент от двигателя. За да стане това, се използват допълнителни агрегати в трансмисията на машината, което съответно води и до по-голямо тегло на самия автомобил. Обикновено имат голям багажник, визия, която предизвиква респект, и са подходящи за приключенци, но не само. В града тези автомобили се използват за по-дълги пътувания в околностите на метрополиса, ако клиентът живее в крайградска зона.

Тези коли се отличават и със сигурността, която гарантират на пътя. Маневрени са, а ламарината, от която е изработено купето, е много дебела и е устойчива на различни по сила удари.

Имайте предвид, че при наемането на джип или луксозна кола се изисква по-дълъг стаж на волана – от 7 години нагоре. Премислете и паркирането. В града джиповете по-трудно намират място. Може да ползвате безплатно платени паркинги, което е голямо улеснение.

Ако ще пътувате офроуд, препоръчваме допълнителни застраховки и да наемете и вериги през есента и зимата. Също така, ако колата е много замърсена, при връщането й ще платите допълнително сума за почистване.

И, може би най-важното: резервирайте джипа си навреме, защото от началото на декември търсенето на този тип автомобили е голямо.

Желаем ви безопасно и безаварийно пътуване! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на: booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми