Чиста кола през есента и зимата

<?echo $companyName . __(' logo')?>

През студените и дъждовни или снежни дни е трудно да се поддържа колата чиста, нали? Но това е възможно, ако спазвате или изисквате спазването на няколко лесни правила, и знаете как да се грижите за автомобила.

Петна от сол, прах и следи от кал, мокри стелки от сняг, остатъци от храна – дразнят ли ви? Ако върнете колата, която сте получили в изряден вид, в състояние, което изисква по-сериозно почистване, ще ви удържат малка такса. Затова, а, и, защото комфортът в автомобила зависи и от уюта в нея, ви даваме няколко съвета.

  • Паркирайте на платени охраняеми паркинги. Те са безплатни за рент а кар автомобилите. Вместо да спирате на кални точки, ако сте на платен паркинг, ще сте сигурни, че той е поддържан и определено по-чист от случайно паркомясто.
  • Трудно е, но не дръжте ненужни вещи в колата или в багажника. Не го използвайте и „кошче за след малко“, защото това създава лоши навици. През есента и зимата, поради студеното време, това е по-трудно, но ако сте дисциплинирани в това, ще имате по-малко грижи. Ако все пак има малки боклучета, с малка прахосмукачка можете да ги съберете.
  • Ако пиете кафе, чай, носите си бутилка с вода в колата, ползвайте специална поставка, която да предотврати разливане.
  • Поддържайте постелките чисти. Това е трудно, но можете да ги вадите веднъж седмично, да ги измиете и подсушите. Огледайте вдлъбнатините, защото, ако са гумени, често са запушени с остатъци от зимна мръсотия.
  • Поддържайте прозорците и огледалата чисти. Това е важно и за вашата безопасност на пътя. Добре е да имате освен четка с мек косъм за почистване на стъклата отвън, и гъба за почистване и подсушаване на влагата и изпотяването им отвътре, както и бутилка с течност против замръзване. Това е специална течност, която се продава в повечето бензиностанции. Антифризът силно поврежда боята и предизвиква разяждане на тънките метални части.
  • Тапицерията се чисти със специална паста и парцал, с мокри кърпи за автомобил.
  • Ароматизаторите за въздух в колата променят атмосферата, така че не забравяйте и този детайл.
  • Пясъкът, разпръснат по зимните пътища, заедно с агресивни химикали, могат да повредят боята, да попаднат в пролуките между плочите и да инициират процеси на корозия. Като я измиете, ще премахнете опасните частици, а специализираните лосиони и пасти ще ви позволят да полирате лака безвредно и нежно.

Желаем ви приятно пътуване! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми