За какво да внимаваме, когато наемаме кола за пътуване в чужбина?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Ако планирате есенно романтично пътуване из Европа с кола под наем, ви препоръчваме още докато правите резервации за хотели, фестивали и музеи, да запазите и рент а кар автомобила, с който да пътешествате с удоволствие. След високия туристически сезон сега е моментът да посетите познати или нови места, спокойно, на разумна цена и с възможност да усетите красотата на сезона.

Ето няколко съвета за успешна и приятна есенна ваканция в чужбина.

Наемете кола навреме!

Двама, семейно или голяма компания – качеството и комфортът на колата винаги е важен, но през есента има още нещо, за което да мислите – сигурността на автомобила. Затова, ако имате предпочитан модел, проверете за неговата наличност, още когато планиране маршрута. Най-популярните коли се изчерпват бързо. И, за да излезете зад граница с рент а кар колата, трябва предварително да заявите държавите, през които ще минете. Ако ще пътешествате извън България, към наема на автомобила се начисляват такса „Пътуване в чужбина“ -  в договора се отбелязва като „Travelling abroad tax“. Еднократната такса варира според дестинацията, към която се насочвате. Цената е 70 евро за Република Северна Македония, Румъния и Сърбия, достига 90 евро за Хърватия, 100 евро за Южна Гърция и 150 -  210 евро за различните части на Италия. В пълномощното за управление в чужбина се вписват страните, за които е платена таксата.

Обърнете внимание от какво още имате нужда!

Не забравяйте при заявяването на срока на наема да видите откога в тези държави се изисква ползването на зимни гуми. Агенцията обикновено ги осигурява, както и гарантира безупречната подготовка на колата за новия сезон, но е добре да проверите. Такса „Зимни гуми“ - „Winter tires“ се заплаща се от наемателя в периода 01.11 до 31.03 всяка година за коли, които за оборудвани със зимни гуми.

GPS, модем, детски столчета – също както при планирането на багажа, помислете с какво общо да оборудвате колата, за да сте сигурни, че отговаряте първо на законовите изисквания за безопасност, а и да си осигурите спокойствие и предвидимост. Никой не желае да се изгуби например, или да остане без интернет връзка, особено ако пътува с деца. Заявете ги при резервацията.

Проверете документите си

Лична карта, задграничен паспорт, българска или международна шофьорска книжка…Проверете тяхната валидност. Съхранявайте ги на сигурно място. Документите за наема на автомобила и пълномощното, както и разрешението за пътуване в чужбина с него, са важна част от тази документация.

Питайте агента си!

Попитайте рент а кар агента за всичко, което е свързано с действията ви при различни ситуации на пътя в чужбина. Към кого да се обърнете при авария? Какво покриват основните и допълнителните застраховки? Какво включва депозитът? Ето няколко напомняния: Паркирайте на охраняеми паркинги. Спазвайте правилата за движение, защото при нарушения глобата е за ваша сметка.  Имайте предвид че пътната помощ в чужбина не се покрива от договора за наем. Не забравяйте, че трябва да върнете колата заредена със същото количество гориво, както и с всички допълнителни устройства, във вид, който е приемлив. Ако е нужно да се почисти по-подробно, ще ви таксуват.

Подгответе внимателно маршрута и научете ключови фрази на чуждите езици

Знаем, че ползвате Гугъл или друга онлайн система за маршрута, който ще ви води до мечтаната дестинация. Проверете цените на тол такси, дали и каква покрива наемът от допълнителните удобства – паркинг, пътна помощ, кои застраховки и др. Ако не владеете езика на държавата, през която минавате, научете основни изречения за ориентация и комуникация с местните. Това е важно, за да се справите с всекидневни предизвикателства на пътя и в живота на пътешественика.

И последно: пътувайте в чужбина с рент а кар кола, защото в една цена влиза ползването на напълно обслужен и надежден автомобил, застраховки и екстри, които ви гарантират спокойно шофиране.

Желаем ви приятен път! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми