Авария с кола под наем – какво да правя?

<?echo $companyName . __(' logo')?>

На път всичко се случва, затова е важно да знаете как да реагирате при инцидент, така че да защитите интереса си, както и да се възползвате от застраховките и допълнителните дейности, свързани с рент а кар услугата.

Запознайте се с договора – той ви защитава

Като начало, разгледайте договора за наем на колата – в него има набор от задължителни и препоръчителни застраховки, от които да се възползвате за максимална защита на депозита ви, както и за да намалите допълнителните разходи.

Накратко, шофьорът носи отговорност за колата до размера на депозита при произшествие, щета или кражба. Ако заплатите такса „Освобождаване от отговорност ( „SCDW+TP“), това ви освобождава от отговорност само при представяне на протокол от Пътна полиция /КАТ/, връщане на всички документи и ключове на автомобила. Но ако има нарушение след употребата на алкохол, наркотици или други упойващи вещества, или неспазване на други задължения на договора, отново ще загубите капарото. Вижте повече по темата - Какво включва депозитът при наемане на кола под наем? (uni-carrent.com).

Ако доказано катастрофата не е по ваша вина, депозитът ви ще е възстановен в пълен размер. Тази такса не покрива частични липси, загуби на части или аксесоари, щети по интериора на автомобила: тапицерия, табло, седалки, багажник и др.

Това, което е хубаво да запомните, е, че при инцидент или повреда на пътя в България имате право на безплатна Пътна помощ. При нужда можете да се възползвате от замяна на повредения автомобил, при определени условия.

Ако колата се повреди, следвайте инструкциите и не се опитвайте да я поправяте сами или за ваша сметка без предварителното съгласие на компанията.

Звъннете на 112

При инцидент на пътя най-важното е първо да звъннете на тел.112, за да потърсите помощ, ако се налага, за да дойде патрул на Пътна полиция да направи оглед. След това се обадете на представител на рент а кар компанията. Ако сте с нает шофьор, той също ще има грижата да съдейства.

КАТ ще изготви приемо-предавателен протокол, според който ще се прецени вината на участниците в инцидента. В него трябва да бъдат отбелязани всички видими щети по автомобила, за да не бъдат начислени по-късно средства за ремонт. Съветваме ви да окажете пълно съдействие на полицията за издаване на протокол за ПТП.

Трябва да ни го предадете в 3-дневен срок от настъпването на събитието. Най-късно до 5-ия ден след събитието ни предоставете и автомобила за оглед и снимки от застрахователната компания. Вашият агент в рент а кар компанията ще прецени ситуацията и ще ви каже дали и каква част от щетите ще бъдат покрити от депозита, дали е нужно да бъдат направени допълнителни плащания.

Ако прецените, че имате нужда от заместващ автомобил, агенцията ще потърси аналогична на вашата кола, и ще ви я предложи на изгодна цена. Тя ще ви достави автомобила на място, като ще сключите и нов договор.

Желаем ви приятен път! Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми