Често задавани въпроси за рент а кар услугата

<?echo $companyName . __(' logo')?>

Чудите се колко струва да ви докараме колата до адрес, с каква карта можете за платите наема на колата, връща ли се депозит при предсрочно връщане на автомобила или за какво служи депозита? Събираме на едно най-честите ви въпроси, за да ви улесним при избора на рент а кар автомобил.

Запознайте се с условията на стандартния договор, който описва правата и задълженията на наемодателя и наемателя. Ако имате въпроси по това какво включва основния пакет такси и застраховки, прочетете повече по темата тук. Можете да се възползвате от допълнителни застраховки и екстри като детско столче, GPS, рутер.

Минималният стаж на волана за наемане на автомобил варира според класа на автомобила. За компактен и среден клас автомобили минималният стаж е 5 години. За всичките останали класове, се изисква поне 7 години опит в шофирането. Това важи и за втори шофьор, като, ако това е вашият случай, е нужно да отбележите това свое желание, и да заплатите допълнителна такса.

Можете да наемете автомобил с книжка, издадена извън ЕС, но е необходимо да имате документ "International Driving Permit". Той се изкарва от страната, която е издала книжката. Без него е незаконно да шофирате в България.

Такса за доставка се заплаща, когато автомобил се вземе/върне на място, различно от нашите офиси или летище София. Извън София тя е 20 евро.

Можете да върнете автомобила в офис, различен от офиса или мястото, откъдето сте го наели, срещу допълнително заплащане.

Плащането става с кредитна/дебитна карта, от която се взема и депозит. Кредитна карта се изисква за наемане на автомобил от луксозен клас. За останалите класове може да бъде използвана дебитна карта или плащане в брой при предаването на колата. Нужно е представите банкова карта за гаранция за депозита. Парите остават блокирани на Вашата карта до края на наемния период, като те служат за залог с цел покриване на разходите за ремонт при евентуална щета, повреден интериор или в случай на липса на гориво, GPS и др. Депозитът може да бъде оставен и в брой, само след изричното съгласие на агента или офис мениджъра, като сумата в брой е възможно да бъде завишена.

Ако имате въпроси относно условията на трансферите, прочетете подробности тук.

Ако излизате от страната, се заплаща такса, която варира според държавата и страните, през които преминавате. Заявете това при резервацията.

Автомобилът пристига при вас предварително зареден и се очаква да го върнете със същото количество гориво. В противен случай се заплаща такса.

При отказ на резервация от страна на наемателя, капарото (депозит) не подлежи на връщане. При отказ на резервацията от страна на наемодателя, капарото се връща в пълен размер. Не се възстановяват пари при предварително връщане на автомобил.

Ако закъснявате с връщането на автомобила, без да информирате за това, следва начисляване на такса. При закъснение за връщане, след изтичане на договора за наем без предупреждение, се таксува както следва: до 4 часа – един наемен ден; над 4 часа – 2 наемни ден, над 8 часа – 3 наемни дни.

При нужда от удължаване на наема, трябва да ни информирате предварително. В случай на невъзможност да бъде продължен наемът на конкретния автомобил, поради влизането му в нов наем, ще Ви се предложи алтернативен модел.

Ние ви предлагаме определен клас автомобили с еднакви характеристики. Затова е възможно да не получите колата, която е заснета в сайта, а друга, но със същите параметри (брой врати, скоростна кутия и др).

Припомнете си основните положения от Закона за движение по пътищата в България. Разгледайте блога ни за интересни маршрути.

Ако имате още въпроси, ни пишете по имейл на следния адрес: booking@uni-carrent.com или ни позвънете на тел. 0700 89 0 83.

 

Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми
Този сайт използва бисквитки. Научи повече тук.
Приеми